Strese bağlı rahatsızlıklarınızı ekokardiyografi ile öğrenin

Strese bağlı rahatsızlıklarınızı ekokardiyografi ile öğrenin
Günlük yaşamda farkında olmadan içine girdiğimiz stres uzun vadede ciddi kalp rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Yoğun trafik ve iş ortamında farkında olmadan strese bağlı ilerleyen hastalıklar ileride çok büyük yıkımlara sebebiyet verebilmektedir. Gündelik devamlı ilerleyen strese bağlı hastalıkları ise bazı testler ile erkenden teşhis etmek ve gerekli önlemleri almak mümkündür. Stres ekokardiyografi kalp atımını hızlandıran ilaçlar ve egzersiz yöntemleriyle yapılan bir çeşit ekokardiyografi uygulamasıdır. Bu test ile kalbin genel sağlığı hakkında bilgi almış oluyoruz. Stres Ne Gibi Sorunlara Sebep Olur?
Stres altındaki kişi sinirli ve çabuk heyecanlanan biridir. Dikkatini toplayamaz, devamlı bir konsantrasyon bozukluğu ile karşı karşıyadır Daha önce çok kolay gelen işleri yaparken güçlük yaşar. İş performansı olumsuz şekilde zedelenir. Madde bağımlılığı başlar ve içe kapanıklık durumu ile kendini belli eder. Bunun neticesinde panik ataklar ortaya çıkmaya başlar. Çarpıntılar görülür, baş ağrısı nefes darlığı yaşar.
efor testi

Bunun dışında vücutta tuz tutumu meydana gelir bu da tansiyonu gerektiğinde yükseltmektedir. Tansiyonun artması ise kalbin yorulmasına sebebiyet verir. Vücut, direncini artırmak amaçlı stres hormonu salgılamaya başlar. Enerji sağlamak maksatlı yağ harcandığından kandaki yağ ve kolesterol artış göstermeye başlar. Bu durum kalp ve damar hastalıklarına yol açmaktadır. Stresli durumlarda zaman uzadıkça şeker hastalığı da kendini belli edebilir.Efor Testi İle Emin OlunEgzersize başlamadan önce hastanın kan basıncı ölçümü kaydedilmektedir. Test esnasında sürekli olarak EKG çekilmekte ve belirli aralıklarla kan basıncı ölçümü yapılmaktadır. Yürüme bandı hızı ve eğimi belirli aralıklarla artırılmaktadır. Test esnasında hastalar göğüste sıkıntı hissi veya çarpıntı, nefes darlığı hissedebilirler.
ekokardiyografi

Hasta egzersiz aletinde yani yürüme bandı veya bisiklette yürümesi, pedal çevirmesi istenir. Bu esnada hastanın EKG`sı kayıt altına alınmaktadır. Bununla birlikte kan basıncı ölçülmektedir. Bu şekilde artan iş yüküne karşı kalbin verdiği yanıtlar kaydedilmekte ve incelenmektedir. Test hedeflenen kalp hızına varıncaya kadar veya ciddi tansiyon artışları, göğüs ağrıları gibi istenmeyen olaylar ortaya çıkmaya başlayıncaya ya da hasta dayanamayarak yeterli olduğunu söyleyinceye kadar işlem devam etmektedir.
Anormal sonuçlar hastada kalp ve damar sorunları olduğuna işaret etmektedir. Ancak kalp ve damar hastalıklarını tam olarak koymaya yeterli değildir. Stres testleri güvenli olmakla birlikte herhangi bir yan etkisi ya da hastayı rahatsız edecek bir durum söz konusu değildir. Alınan sonuçlar ile hastada strese bağlı kalp rahatsızlıklarının olup olmadığı ortaya konabilmektedir.

Özel Meltem Hastanesi
Kardiyoloji Bölümü uzman doktorları EKG testini başarılı bir şekilde uygulamakta ve hastalarda strese bağlı ne gibi rahatsızlıkların ortaya çıkarmaktadırlar. Buna göre de hasta tedavi sürecine alınabilmektedir.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:28/11/2013
Okunma Sayısı:10852
Soru sor