Kalp hastalıkları tedavisinde uzmanlık önemlidir

Kalp hastalıkları tedavisinde uzmanlık önemlidir
Özellikle ilerleyen yaşla beraber kendisini gösteren kalp rahatsızlıkları erken teşhis ile tedavi edilebilmektedir. Kalp vücudun merkezi ve dengesidir. Kalpte oluşabilecek herhangi bir aksaklık tüm vücut işlevini bozacaktır. Kalp, vücuda gerekli besin ve oksijeni sağlamaktadır. Kalpte oluşabilecek bu aksaklık ile vücuda girmesi gereken besin ve oksijen giremez hale gelir. Bu aksaklık ile vücudun diğer organları da tahrip olmaya başlar.Kalp Hastalığı Belirtilerine Dikkat

Kalp hastalıkları
tıpkı diğer hastalıklarda olduğu gibi bazı belirtiler ile ortaya çıkar. En belirgin özellikler kalpte meydana gelen hafif ve sancılı ağrılardır. Kişide sürekli bir yorgunluk var ise, halsizlik ve nefes alıp vermede güçlükler görülüyorsa, senkop denilen bayılma durumu, çarpıntı belirtiler dahilindedir. Bacakta ve karında meydana gelen şişlikler, baş ve boyun bölgesinde kendisini gösteren ağrılar, hazımsızlık, morarma, yutma güçlüğü ve hıçkırık da belirtiler arasındadır. Kalp Hastalıklarında Tedavi Süreci    Hastanın büyümesine engel olmayan ve kendi kendine kapanma olasılığı olan küçük kalp delikleri, ilerlemeyen damar rahatsızlıkları gibi bir takım hastalıkların dışında genellikle uygulanan yöntem cerrahidir. Şayet doğumsal kalp rahatsızlığı var ise duruma oldukça dikkatli yaklaşmak gerekecektir. Çocuk kardiyolojisinde çocuk cerrahisi uzman doktorlarının birlikteliği ile bu rahatsızlıkların üstesinden gelinebilmektedir. Özellikle son 30 yılda yapılan çalışmalar bu alanda ne denli yol kat edildiğini göstermektedir. Çağdaş konjenital kalp cerrahisi uygulanan merkezlerde pek çok doğumsal kalp rahatsızlığı günümüzde başarılı cerrahi teknikleriyle tedavi edilebilmektedir. Doktor hasta üzerinde muayenesini gerçekleştirdikten sonra EKG, göğüs röntgeni veya ekokardiyografi gibi ek incelemelere gerek duyulabilir. Uygulanacak bu testler ağrısızdır. Bu testlerle nasıl bir yöntem uygulanacağına karar verilir.

Özel Meltem Hastanesi
Kardiyoloji bölümü uzman doktorları bu önemli testleri yapıp hastalığın neden kaynaklandığını bularak hastada kalp ve damar rahatsızlığının olup olmadığını ortaya çıkartmakta ve buna bağlı olarak en etkin tedavi yöntemlerini uygulamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:27/01/2014
Okunma Sayısı:9256
Soru sor