Kalp hastalıklarını ciddiye alın

Kalp hastalıklarını ciddiye alın
Kalp insan vücudunun işlevini görmesi için adeta bir merkez konumundadır. Kalpte meydana gelebilecek bir aksaklık ise vücudun işlevlerini aksatması anlamına gelmektedir. Vücuda gerekli olan besin ve oksijeni sağlayan kalp, görevini yerine getiremez ise kendisinde ve diğer organlarda hasarlar ortaya çıkarır. Kalp rahatsızlıkları ise kendisini bazı şekillerde belli eder. Önemli olan belirtiler dahilinde mutlaka uzman bir kardiyalog tarafından muayene edilmenin gerekliliğidir. Erken teşhis ve tanı ile kalp rahatsızlıkları alınacak önlemler ile engellenebilir.Kalpte meydana gelebilecek hafif ağrılar bile büyük bir sorunun başlangıcı anlamına gelebilmektedir. Sürekli yorgunluk, halsizlik, nefes alıp vermede güçlükler, öksürük, nefes darlığı, bayılma durumları, bacak ve karında şişmeler, baş ya da ensede ağrılar, hazımsızlık, morarma, hıçkırık ve yutma güçlüğü şeklinde belirtiler ortaya çıkabilir.
kardiyoloji

Kalp Hastalıklarında Tedavi Süreci Nasıl İşler?Kendi kendisine kapanma olanağı olan küçük kalp delikleri, ilerlemeyen damar hastalıkları gibi bazı rahatsızlıkların dışında genellikle tedavi yöntemi cerrahidir. Doğumsal kalp rahatsızlıkları mevcut ise titiz bir tedavi yürütülmelidir. Çocuklarda özellikle doğumsal kalp problemleri var ise çocuk kardiyolojisinde, çocuk cerrahisi ile değerlendirilecektir. Son 30 yılda yaşanan gelişmeler ile birlikte kalp hastalıkları erken evrede teşhis edilip tedavi edilebilmektedir. Çağdaş konjenital kalp cerrahisi ile pek çok doğumsal kalp rahatsızlığı günümüzde başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.Doktor hastayı muayene ettikten sonra göğüs röntgeni, EKG veya ekokardiyografi gibi ek incelemeler de yapabilir. Bu test yöntemleri herhangi bir ağrıya neden olmaz. Ultra ses dalgaları kalp kapakları hakkında gerekli bilgiyi vermektedir. Bu testler vasıtasıyla ne tür bir sorun olduğunu saptamak mümkün olmaktadır.
Damar veya kalp hastalıklarına neden olan problem belirlendikten sonra uygulamaya konacak cerrahi yöntem belirlenecektir. Damar tıkanıklıkları veya kalp ritim bozukluklarına karşı alınacak önlemler ile doğuştan delik kalp ya da kalp problemleri yapılacak testler doğrultusunda en uygun şekilde tedavi edilecektir. Özel Meltem Hastanesi Kardiyoloji bölümü uzman doktorları gerekli testleri yaparak kişide kalp veya damar tıkanıklığına karşı bir rahatsızlığı olup olmadığını ortaya çıkarmakta ve en uygun tedavi yöntemini uygulamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:05/02/2014
Okunma Sayısı:10583
Soru sor