Şimdi herkes için botox

Şimdi herkes için botox

Son yıllarda oldukça ilgi çeken ve sıklıkla yaptırılan botox, plastik cerrahi alanını kapsayan kırışık ve çizgileri gidermek maksatlı uygulanan estetik bir yöntemdir. Bıçak altına yatma konusunda tereddüt yaşayan kişiler için botox oldukça sağlıklı ve uygulaması rahat bir operasyondur. Yüzün kısımları, göz, boyun, kaş araları çevrelerindeki kırışıklık ve bozukluklar botox sayesinde tamamen ortadan kalkıyor.

Botox İle Yenilenmiş Bir Cilt

Uygulamada sinir uçlarından nörotransmitterin salgılanması engellenir. Bu şekilde uygulandığı kas bölümleri üzerindeki cilt kısmı kırışıksız kalmakta, botox uygulanmamış kas bölümleri ise çalışmaya devam eder. Bu uygulama ile normal yüz ifadesi de korunmuş olmaktadır. Botox dediğimiz uygulama küçük bir iğne ile yüzün belirli kısmi noktalarına enjekte şeklinde gerçekleşir. Serumda sulandırma yapılır. Bu sulandırma doktorların tercih ettiği çözücü oranları farklılık gösterebilir. En düşük sulandırma dozu olarak 1 ml serum olarak ayarlanır. Bu şekilde en az orandaki yüksek doz botox istenen kasın içerisine rahatlıkla enjekte edilebilir. Bu uygulama esnasında çok ufak böcek ısırması tarzı bir sızı meydana gelebilir. Bunun yanında ekstradan bir uyuşturma ya da anestezi gereksinimi yoktur.

Botox Riskleri Olan Bir Uygulama Mıdır?

Botoxta genel olarak bir risk söz konusu değildir. Ancak gözlemlenen yan etkilerden birisi enjeksiyon bölgelerinde görülen ufak çaplı kızarıklıklar olmasıdır. Yaklaşık hastaların %10`unda birkaç saat sürebilecek bir bağ ağrısı görülebilir. Ancak botox kaynaklı ciddiyeti olan bir rahatsızlık görülmez. Doktor eğer alanında uzman ise herhangi bir yan etkiye müsama göstermeyecek ve gerekli tedbirleri alacaktır. Botox için tamamen güvenli bir maddeden üretilmiştir denebilir.

Uzmanına Yaptırmak Önemlidir

Botoxta önemli olan bu operasyonu kimin yapacağıdır. Doktorun bu konuda yeterli uzmanlığının bulunması önemlidir. Aksi takdirde yanlış bir yere yapılacak enjeksiyon ile olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Botoxun hangi bölgeye uygulanacağı da önemlidir. Botox daha çok kırışık ve gıdı problemlerini ortadan kaldırmada kullanılmaktadır. Bununla birlikte terleme tedavisi için de yine botox tercih edilen yöntemlerdendir. Botox uygulandıktan 24-72 saat arasında etkilerini göstermeye başlayacaktır. 7-14 gün arasında ise olumlu etkilerin hepsi kendisini tam olarak gösterecektir. Botox terleme ile vücuttan atılır. Bu durum ise ortalama 8 aya yayılan bir zaman diliminde gerçekleşmektedir.

Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:30/12/2013
Okunma Sayısı:9686
Soru sor