Kepçe Kulak Cerrahisinde Yaşanan Devrime Tanık Olun

Kepçe Kulak Cerrahisinde Yaşanan Devrime Tanık Olun

Günümüzde kepçe kulak cerrahisi ile ilgili merak edilen sorular arasında bu uygulamanın estetik ve psikososyal açısından kişiye etkileridir.

Klasik Yöntemdeki Problemler Neler?

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökçen Ayyıldız yaptığı açıklamada klasik yöntemle uygulanan kepçe kulak ameliyatlarının neticesinde %25 - %30’ varan oranlarda kepçe kulak riskinin ortaya çıktığını söylüyor. Klasik yöntemde uygulanan, kıkırdağın kendisinden geçirilen dikişlerin zamanla kıkırdağı keserek kurtulduğunu ve eski sorunun aynen yinelendiğini belirtiyor.

Kepçe Kulak Sorununda Kalıcı Çözüm İstiyorsanız…

Op. Dr. Gökçen Ayyıldız geliştirdiği teknikler ile hastaların ağrı sorunu yaşamamasını ayrıca dikişlerin ele gelmemesini sağlıyor. Bununla birlikte kulağın tekrar açılma riskini en aza indirdiğini dile getiriyor.

Ayyıldız tekniğinin klasik yöntemden en büyük farkı kulağı arkaya doğru yatırırken kıkırdağın kendisinden dikiş geçirilmediğini ifade eden Dr. Gökçen Ayyıldız, bu sayede ipin kulaktan kurtulma ve açılma riskini en aza indirdiğini, bu şekilde doğal görünümü koruduğunu ifade ediyor.

Ameliyat Sonrası Gerginlik Ağrısına Son!

Op. Dr. Gökçen Ayyıldız klasik yöntemde kulağı arkaya yatırmak için bütün kuvvetin iki üç tane dikişte ve düğümde toplandığını dile getirirken bu durumun hastalarda gerginlik ağrısına sebep olduğunu söylüyor. Kıkırdaktan herhangi bir dikiş geçirilmediği için böyle bir ağrının söz konusu olmadığını ekliyor. Bu sayede hasta bu süreci en rahat şekilde atlatabiliyor.

Kulağın Dış Görüntüsü de Şekillendiriliyor

Dr. Ayyıldız, klasik yöntemde kulağın arka kısma doğru yatırıldığı için şekilsek bozuklukların da meydana gelebildiğini sözlerine ekliyor. Kulağın dış çeperinde oluşan uyumsuzlukların kötü bir görüntü ortaya çıkardığının da altını çiziyor. Kulağın dış çeperinde oluşan kulak sivriliği, kıkırdak eksikliği gibi düzensiz ve kötü görüntü oluşturabilecek durumları düzeltebildiğini dile getiriyor.

Hızlı İyileşme Süreci İle 2 Günde Mükemmel Sonuç

Op. Dr. Gökçen Ayyıldız, uyguladığı teknik ile ameliyat sonrası hastalarının 2 günde normal hayatlarına döndüğünü belirtiyor. Hastalarının aynı gün içerisinde taburcu edildiğini söyleyen Ayyıldız Türkiye’nin hemen her yerinden hastalarının kendisine başvurduğunu söylüyor. Bununla birlikte yurt dışından da oldukça yoğun bir talep ile karşılaştığını söyleyen Dr. Ayyıldız geliştirdiği bu teknik ile günümüzde hiçbir sorun yaşamadan gönül rahatlığı ile kepçe kulak ameliyatı  yapılabildiğini dile getiriyor. Eskiden yalnızca belirli metotlarla kepçe kulak ameliyatı yapılırken istenen sonuç alınamayabiliyordu ancak bu gelişen teknikler ile kepçe kulak ameliyatı hem sağlıklı hem de hızlı bir süreçte gerçekleşebiliyor.

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:11/01/2016
Okunma Sayısı:8621
Soru sor