El terlemesi istanbul

El terlemesi istanbul

Yapılan araştırmalar sonrasında İstanbulun nem oranın fazla olmasından kişilerde el terlemesi genelde çok sık görülüyor. Hastanemize başvuran hatalar bu durumdan çok şikâyetçi. Sosyal yaşantılarında ve normal hayatında bu terlemeler yüzünden özgüvenlerinin eksildiğini ve tokalaşmaya korkar hale geldiklerini söylüyorlar. 

Eldeki aşırı terleme yüzünden ikili ilişkilerimizde çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu terlemenin asıl sebebi sempatik ayar bozukluğudur.

Sosyal hayatımızı da etkiliyor

Günlük hayatımızda birçok insan ile tokalaşıyoruz bu sırada elimizin ıslaklığı yüzünden psikolojik olarak sıkıntı içerisindeyiz. Bu durumu yaşayan insanların tedavisinin için nereye hangi bölüme başvuracaklarını bilmemektedir. Bu sorunla karşı karşıya kalmamak için el terlemesi tedavisi olabilirsiniz. 

Aşırı terleme(Hiperhidrozis), sinir sistemimizin sempatik sinir adı verilen bölümünün aşırı işlem yapmasıyla ellerde, koltuk altında, yüz ve ayaklarda aşırı terleme oluşmasıdır. Avuç içinin aşırı terlemesi heyecanlanmayla beraber sıcaklıktan dolayı tetiklenir. Bu hastalığın sebeplerinden bir tanesi de genetik(yatkınlık) olması da söz konusudur. El ve ayaklardaki aşırı terleme çocukluk döneminde başlar. Ergenlik döneminde ise daha belirgin hale gelir. Eline aldığı her şeyin ıslanması, bu sıkıntı yüzünden spor yapmak, ödev yapmak, bilgisayar kullanmak bile sıkıntılı hale getirir. Sınava girdiğinde sınav kâğıdının ıslanması, müzik aletlerini çalamama vb. sıkıntılar meydana gelir. Islak ellerde, fiziksel olarak tahriş olması ile dermatitlerde(egzama) meydana gelir.

Ayaklarda aşırı terlemede, ayaklar sanki ayakkabı içerisinde yüzer, hem ayakkabı deforme olur, hem de mantar enfeksiyonu görülebilir. Dolayısı ile bu durumu yaşayan kişi fiziksel olan rahatsızlığın yanı sıra psikolojik baskı ile negatif olarak etkilenir. Kendine güvensizlik, depresyon, dolayısı ile mesleki olarak başarısızlığa da neden olmaktadır. 

Sizde Bu sıkından kurtulmak istemez misiniz ? 

"Elinizin terlemesi korkulu rüyanız olasın"

El terlemesi ameliyatı fiyatı

El terlemesi ameliyatı yapan hastaneler den birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. El terlemesi ameliyatı fiyatı ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili aramalar: el terlemesi ameliyatı fiyatı el terlemesi ameliyatı fiyatı 2018 el terlemesi ameliyatı fiyatı 2019 el terlemesi ameliyatı yapan hastaneler el terlemesi 

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:18/11/2014
Okunma Sayısı:11971
Soru sor