Kepçe Kulak Olmak Zorunda Değilsiniz

Kepçe Kulak Olmak Zorunda Değilsiniz

Kişiler üzerinde öz güven eksikliği yaşanmasına neden olmakta olan kepçe kulak problemi için hastaların cerrahi yöntemden uzak durarak çözüme kavuşmaları artık mümkün. Kepçe kulak olarak adlandırılmakta olan estetik sorun hem çocuklar tarafından hem de erişkinler tarafından yaşanmaktadır. Kepçe kulak görünümü estetik bağlamda kişiler üzerinde ciddi bir sorunlar oluşuyor. Eski dönemlerde bu sorunun üstesinden gelmek için ciddi bir şekilde ağır cerrahi müdahalelere katlanmak gerekiyordu. Kepçe kulak görünümü yaygın bir estetik bozukluk ve insanlar üzerinde büyük öz güven eksikliklerine neden olmakta kepçe kulak problemi yaşayan birinin artık cerrahi yöntemlere başvurmasına gerek yok. Başka yöntemler sayesinde kepçe kulak sorunuçözümlenebiliyor. İple gerçekleştirilen kepçe kulak estetik yöntemi son dönemde oldukça yaygın.Son dönemde birçok uzman bu yöntemden yararlanıyor. Operasyonu bu şekilde uygulayan uzmanlar sonuçtan hastaların yorumu sonucunda memnun kaldıklarını belirtiyorlar.

Genetik yatkınlığın etkili olduğu gözlemler arasında

Kliniklere her gün birçok kişi kepçe kulak probleminden dolayı başvuru yapıyor. Bu sorunu yaşayan kişilerin çoğunun en büyük şikayeti ilk etapta kepçe kulak sorununun özgüven eksikliği yaşamalarına neden olması ve topluma karıştıklarında, sosyal çevrelerinde bu şekilde kendilerini rahatsız hissetmeleri oluyor. Kepçe kulak orunu, genetik haritanın da son derece etkili olduğu, kulak kıkırdağı yapısının hatalı bir şekilde açı gelişimi gösterdiği bir durum olarak bilinmektedir. Normal şartlar altında kafatası ile paralel bir açıda olması gereken kulakların, dış etkenler ya da genetik nedenler ile beraberfarklı oranlarda kafa tasından uzaklaşmaları, kepçe kulak probleminin oluşmasına neden olmaktadır.Bunun yanı sıra kulaklarda olan açı değişiklikleri, her iki kulak için birbirinden farklı bir şekilde kendini gösterebilmektedir.

Operasyon ardından günlük yaşantınıza dönebiliyorsunuz

İple yapılan kepçe kulak estetik operasyonu hasta üzerinde olumsuz etkiler barındırmıyor, kişiyi sosyal hayatından alı koymuyor, operasyonun uygulanmasından sonra yaşanan iyileşme süresioldukça kısa sürüyor. Bu estetik operasyon basit bir şekilde uygulanabildiği için lokal anesteziden yararlanılarak yapılabiliyor. Operasyon sırasında vücuda hiçbir verme ihtimali olmayan medikal iplerden yararlanılıyor. İpler operasyon esnasında bireyin kulak kıkırdağının ip yardımı ile kafatasına yaklaştırılması amacıylakullanılmaktadır. Belirli noktalardan iplerin girişleri sağlanır, ipler doğru yerlere yerleştirilir ve hasta olan kişinineline verilen ayna ile kişinin açıya kendini iyi hissedeceği şekilde karar vermesi sağlanır.

Saç bandından yararlanılıyor

Çok hareketli ve bir o kadar da yoğun tempolu hayatlara sahibiz. Artık bireylerin özellik olarak estetik uygulama bağlamında kendilerineiş temposundan feragat ederek aylarını verecek vakitleri maalesef yok. Estetik operasyonlar ardından kişiler durumun farkına varılmadan ve günlük hayattan uzun süre uzak kalmadan iyileşmek biran evvel toparlanmak gayesine giriyorlar. Fakat bunların yanı sıra bir diğer yandan dakişilerin kulaklarında olan bu estetik sorunuhızlı bir şekilde bir an önce halletmek istediklerini de gözlemlemeniz mümkün, bu nedenle kulaklarından şikayetçi olan bireyler bir an evvel hayatlarına geri dönmek ve acısız bir şekilde sorunlarından kurtulmak için iple yapılan kepçe kulak operasyonundan yararlanmaktalar. Yine de bu uygulamanın size ve kulak yapınıza uygun bir uygulama olup olmadığını öğrenebilmeniz açısından mutlaka doktorunuza muayene olmanızgerekli eğer muayene sonucu olumlu çıkar ve doktorunuz başarılı bir sonuç elde edeceğiniz kanaatinevarırsa, hastanın da kendi isteği alındıktan sonraoperasyonun uygulaması kısa bir süre içerisinde lokal anestezi ile beraber gerçekleştirilebiliyor. Bandajlama işlemi, sargılama işlemi, sadece kulakların dış etkenlerden uzak kalması ve herhangi bir enfeksiyon oluşumu ile karşı karşıya kalmaması için yapılıyor.

Operasyondan 30 dakika sonra kişinin normal hayatına dönmesi mümkün oluyor. Bazı hastaların kepçe kulak operasyonu ardından duyma kaybı yaşamaktan korktukları bilinmektedir. Ancak bu operasyon hiçbir şekilde hastanın kulağının iç yapısını ilgilendirmemektedir. Kulak kıkırdağı ve kafa tası arasındaki deri altından açılan belirli delikler ile yapılan operasyonun ardından kişiler kesinlikle hiçbir duyma kaybı yaşamamaktadırlar.

Ancak her operasyon gibi bu işleminde hangi steril şartlar altında yapıldığı son derece önemlidir. Eğer doğru bir yerde bu operasyonu yaptırmazsanız kulağınızda kalıcı hasarlar oluşmasına neden olmanız mümkündür.

Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:30/12/2015
Okunma Sayısı:8172
Soru sor