Plastik cerrahide uzman eller

Plastik cerrahide uzman eller
Günümüzde gelinen nokta plastik cerrahide ne denli gelişmeler yaşandığını göstermektedir. İlerleyen yaş ile birlikte dokuda meydana gelen tahribat ve yenilenme isteği plastik cerrahinin gelişiminde büyük rol oynamıştır. Yıpranan dokuları estetik bir hale getirmek ve gençleştirmek plastik cerrahinin alanına girmektedir. Plastik cerrahi kişinin estetik algısı ile ilgili uzmanlık isteyen bir bölümdür. Bu nedenle yenilikleri yakından takip eden ve teknik alanda bilgisi üst seviyede cerrahlarla bu operasyona girmek önemlidir.
Hastayı istediği hatlara kavuşturmak cerrahın hüneri ile alakalıdır. Seçilecek olan hastane bu nedenle çok önemlidir. Plastik Cerrahi dediğimiz operasyon kişinin dış görünümünü değiştirmek maksadıyla yapılan cerrahi ameliyattır. Estetik cerrahi ise kişinin normal vücut görünümünün kişinin kendisine olan güveninin yerine gelmesi maksadıyla yeniden şekillendirme işlemidir.
plastik cerrahi

Plastik ve estetik cerrahide yüz germe, burun estetiği, kaş kaldırma, meme estetiği, boyun germe, botox, damak-dudak yarığı, kepçe kulak ameliyatı gibi pek çok estetik operasyon yapılabilmektedir.
Plastik cerrahi operasyonu için psikolojik olarak hazır olmak önemlidir. Kişi ne istediğini, neden istediğini iyi bilmeli, iyi düşünmeli, ölçmeli ve tartmalıdır. Bu operasyonlara gerçekçi bir yaklaşım sergilemek gerekir. Operasyonu yaptıracak kişi öncelikle başkalarını değil kendisini mutlu etmek amacıyla bunu yapmalıdır. Karakterinde özgüven eksikliği olmayan, başkaları gibi görünmek değil de kendisi gibi gözükmek isteyen kişiler bu operasyona girmelidir. Bu operasyon için kişinin kendisiyle barışık olması önemlidir. Uygulanacak tedavi yöntemi cerrahi müdahalenin yapılacak olan yerine göre değişmektedir. Bir yanık için yapılacak müdahale ile kepçe kulak estetiği arasında farklar bulunmaktadır. Operasyonun süresi ise vücutta uygulanacak yerin durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Uzman cerrah operasyondan önce yapacağı muayene ile hastayı bu konuda bilgilendirecektir. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman cerrahları plastik cerrahi ve estetik cerrahi operasyonlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:25/01/2014
Okunma Sayısı:10289
Soru sor