Göz Estetiği Ameliyatı Hakkında Her Şey

Göz Estetiği Ameliyatı Hakkında Her Şey

Göz estetiği (Oküloplasti) ameliyatı:

Göz çevresinde yapılacak işlemler de ameliyatı yapacak uzman hekim çok önemlidir. Gözün görme kalitesini etkileyebilir ve kalıcı hasar bırakabilir. Ameliyatı yapacak kurumdaki doktorun göz konusunda uzmanlaşmış olması gerekir ve kullandığı teknik cihazların hijyenik altyapısına çok önem vermelidir. Ameliyat sonrasında komplikasyonlar oluşmasını önlemek için göz ameliyatına özel olarak hazırlanmış ameliyathanelerde yapılmalıdır.

Göz estetiğini bozan faktörler nelerdir

Aslında gözün estetiğini bozan 4 temel sebep vardır :

Kişinin yapısal olarak tabir ettiğimiz aileden kaynaklı göz kapağı ve gözün alt deformasyonu.
Çevresel sebepler: Kullanılan madde ve alkol, sigara tüketimi, uzun süreyle kullanılan anti-depresanlar, düzensiz bir şekilde uyku.
Kişinin duygusal karakteri: sık sık ağlama ve aşırı derecede duygusal olmak estetik nedenlere ve ya yaşlanmalara neden olur.
Genellikle de yaşlanma ile birlikte oluşur. Göz kapağı gevşer ve ikinci bir katman oluşturmaya başlar.

Göz estetiği ameliyatı ne zaman yapılmalıdır

Üst göz kapağında sarkma, fazlalık, gözlerde ağırlık, yorgunluk, üzgün ve olduğundan yaşlı gözüken kişiler estetik yapısı tehlikede ise göz estetiği ameliyatı düşünülebilir.

Göz estetiği ameliyatı gerektiren en sık rastlanan biçim bozuklukları

Kadınlarda göz kapağı deformasyonu erken mi başlar
Kadınların cildi erkeklere nazaran daha ince ve hassastır bu sebeple göz kapağında deformasyonu erken yaşlarda başlar. Kadınlar daha duygusal olduklarından sık sık ağlama eğilimlerinden dolayı göz kapağı erken yaşlarda deforme olur.

Göz kapakları ne tür sorunlara yol açar

Üst göz kapağımız özellikle göz bebeğimizi kapatacak şekilde sarkması ve ya düşmesi göz sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Baş ağrısı, gözde ağırlaşma ve görme problemlerine yol açabilir.

Göz kapağı ameliyatı göz sağlığını etkiler mi?

Hayır, tam aksine göz kapağı ameliyatı sayesinde  kırma kusurunu etkileyen göz çevresindeki etkilerin ağırlaşmasını azaltan bir rol üstlenir.

Göz estetiği ameliyatında dikiş izi kalır mı?

Çok ince dikiş iplerin kullanıldığından fark edilemeyecek şekilde dikişler atılır. Dikiş izleri belli olmaz ve zamanla ten rengini almaya başlar.

Ameliyatla ilgili bilinen yanlışlar

Ağrılı bir ameliyattır
- Hayır ağrılı değildir.
Hemen iyileşir.
- Hayır belli bir iyileşme döneminden geçer.
Sonuçlar geçicidir.
- Hayır sonuçlar kesinlikle kalıcıdır.

Başarılı bir ameliyat sonrasında bakışlar nasıl olur

Bireyin bulunduğu yaştan daha genç bakış ortaya çıkar. Bu sayede ikili ilişkilere, sosyal ilişkilerde ve ailede pozitif enerji olacaktır. Çünkü bakışlarımız iletişimin il adımında rol oynar. Çevremize bıraktığımız bakışlar çok önemlidir. Bu bakışlar çevremizdekilerin bizim için izlenimleri etkiler.

Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:13/11/2014
Okunma Sayısı:13303
Soru sor