Botox uygulaması ile daha taze bir cilt

Botox uygulaması ile daha taze bir cilt
Cildimizin doğal bir yaşlanma formu, süreci vardır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte vücudun belli bölümlerinde sarkmalar meydana gelir. Bu sarkmaya bağlı katlanmalar oluşmaya başlar. Cildin yaşlanmasına sebep olan bir diğer etki de güneş ışınlarıdır. Güneş ışınları cildin elastik yapısını bozmaktadır. Ayrıca yine güneş ışınları gözleri kısan mimik hareketini de hızlandırmaktadır. Tüm bu etkenlere rağmen yaşlanmayı en çok hızlandıran şey aşırı bir şekilde mimik kullanımıdır. Yüz ifadesini oluşturan mimik kasları cildimizi çekerek yaşlandırmayı hızlandırmaktadır. Botox ile bundan kurtulmak mümkündür. Gençlik zamanlarında kasların çekimi sebebiyle meydana gelen çizgiler ciltteki elastik lifler sebebiyle hemen eski haline dönmektedirler. İnsan cildinde canlılık kan akım ve onarım kapasitesi sebebiyle bu çatlaklar uzun yıllar sonra kendini göstermektedir. Yine de göz ve ağız çevresi mimik adelelerinin sık yerleşimi sebebiyle en hızlı yaşlanmakta olan bölgemizdir. Mimik kasları ağız ve göz çevresinde yoğunlaşmaktadır. Bu kaslar aynı zamanda en sık kullandığımız kaslardır. Yüze ifadeyi bu kaslar verirler. Yani biz fark etmeden konuşurken, gülerken veya kızarken, şaşırıp korkarken bu kasları kullanırız. Kırışıklıklardan Kurtulmak MümkünYıllar geçtikçe kırışıklıklarda artış gözlenir. Daha sonrasında göz çevresindeki mimik kaslarda deformasyon kendisini gösterir. Yağ dokusunda fıtıklaşma ve en sonunda kaş ve elmacık kemikleri üzeri cilt ve yağ dokusunda aşağı doğru bir kayma gözlemlenir. Sonrasında göz kapakları düşer ve kişi etrafını rahat görebilmek için sürekli kaşlarını kaldırmaya başlar. Bu sefer alında da kırışıklıklar kendisini göstermeye başlar. Bu sayılanların yalnızca bir kısmı ya da hepsi kendisini gösterebilir. Genel olarak 30`lu yaşlarda hastalar kırışıklıklar nedeniyle başvurularını yapmaktadırlar. Yapılacak muayene ile gözde bir hastalık varsa bu tedavi edilmektedir. Bu bile kırışıklığın oluşmasında etkilidir. Alkol ve sigaranın cilt yıpranmasına etkisi fazladır. Diğer bir durum da tiroit bezi bozukluklarıdır.

Botox İle Derdiniz Bitiyor

Botox kas içerisine enjekte edildiğinde enjekte edilmiş olan kas ve kas sinirleri devre dışı bırakılmış olmaktadır. Bu şekilde istemsiz hareketler ve aşırı kasılma ortadan kaldırılmış olmaktadır. Sözünü ettiğimiz bu geçici etki 3-4 ay kadar sürmektedir ve bu süre zarfında kasılmalar tekrar başlayabilmektedir. Bu sebeple enjeksiyonları tekrarlamak gerekebilmektedir. Bazı etki alanlarında bu durum daha uzun sürebilmektedir. Örneğin kozmetik amaçlı yaptırılan veya terleme tedavisi için yaptırılan botox uygulaması buna örnek teşkil edebilir.

Botox uygulamaları
kesinlikle alanında uzman bir doktor ile yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman doktorları, botox uygulamasını başarıyla gerçekleştirmekte ve kişinin cilt güzelliğine kavuşmasına yardımcı olmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:23/12/2013
Okunma Sayısı:8486
Soru sor