Vücudunuzdaki et benlerinden kurtulun

Vücudunuzdaki et benlerinden kurtulun
Et benleri, insan vücudunda kökü olmayan, çıkıntılı deri parçalarıdır. Ortalama olarak 2-40 yaşları arasında kendini belli edebilir. Benlerin ortaya çıkışında pek çok faktör olabilir. Virütik enfeksiyonlar, ani vücut direnci düşüşü, hamilelik, ani kilo kaybı, şişmanlık, menopoz, hormon hastalıkları, stres et benlerinin hızla çoğalmasına neden olur. Et benlerinin bir diğer ismi de epitelyal poliptir.

Et Benlerinin Tehlikesi Nedir?
Et benleri kansere dönüşmez fakat hızla çoğaldıklarında insanı rahatsız edecek bir duruma gelirler. Genital bölgede oluşan et benleri virüs ile alakalı olabileceğinden alınmaları ve takip edilmeleri önemlidir. Et benleri genellikle erkek ve kadında genital bölge, koltuk altlarında oluşur.
et benleri

Et Benleri Virüs Belirtisi OlabilirYapılan araştırmalar sonucu genital bölgede meydana gelen et benlerinin en azından bir kısmının HPV virüsü ile ilişkili olabileceği iddia edilmektedir. Görünüş itibarı ile HPV tip 6 ile karıştırılabilme durumu olmasına karşın bazı tür HPV gruplarının etmen olabileceği iddia edilmiştir. Ancak et benine neden olan HPV virüsü tipi ile genital bölgede meydana gelen siğil ve kondilomlara sebep olan ve kanser etkisi de bulunan HPV virüsü tipleri aynı değildir.
et beni

Et benleri çok fazla sayıda kendini belli ediyor ve vücuda dağılıyorsa hastada bağırsak polipleri ve hormon bozukluğu durumuna karşın bir araştırma yapmak gereklidir. Şayet et benleri alınmayacak ve patolojik inceleme yapılmayacaksa dikkatle izlenmelidir. Çünkü bir et benindeki herhangi bir değişiklik deri kanserine işaret edebilir. Bu durumda ileri safha bir inceleme gerekebilir.

Et Beni Tedavisi Nasıldır?
Et beni tedavisinde Radyofrekans, Koterizasyon, Kriyoterapi ve cerrahi yöntemler uygulanabilmektedir. Öncelikle tedavi edilecek bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Bölge iyice uyuştuktan sonra uygulanacak yöntem ile anormal hücreler alınır. İhtiyaç halinde laboratuara bir parça analiz için gönderilebilir. Yaraya pansuman yapılır. Uygulama sonrası yaranın nasıl tedavi edileceği ile ilgili hastaya bilgilendirme yapılır. İyileşme süreci hem hastanın iyileşme yetisine hem de uygulanan tedaviye göre farklılık gösterebilir. Genellikle sadece bir seans yeterli olabilmektedir.Özel Meltem Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü doktorları et beni tedavisini en sağlıklı yöntemlerle uygulamakta hastanın bu sıkıntılı durumdan kurtulmasına yardımcı olmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:16/11/2013
Okunma Sayısı:19336
Soru sor