Hemorodoplasti nedir?

Hemorodoplasti nedir?

Basur nedir

Hemoroidler kısaca makattaki kan damarlarının şişmesi sonucu oluşan memeciklerdir. Çok yaygın olmakla beraber varisli damarlara çok benzerler. Günümüzde bilhassa bizim toplumumuzda son derece sık görülen bu hastalık tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşantısını aşırı derece olumsuz yönde etkilemektedir. Vücutta anal kanalda oluşabileceği gibi bazı durumlarda anüsün dışında hissedilebilmektedirler. İnsanların en az üçte birinde hemoroid diğer adıyla basur görülmektedir. Hemoroidler yani bu şişmiş damarlar acı verirler. Anal bölgede acı vermekle beraber kanama olarak da kendini belli edebilirler. 

Basur tedavisi ile kurtulun

Basur tedavisi ise gelinen nokta ile şimdi son derece basittir. Basur ilk iki evresinde diyet, fitil, krem, ağrı kesiciler ve oturma banyosu programları ile iyileşebilmektedir. Ancak hemoroidal hastalık 3. Ve 4. Evreye gelmiş ise genelde cerrahi teknik uygulanır. Açık hemoroidektomi, kapalı hemoroidektomi, stapler denilen dikişsiz hemoroidektomi ve mühürleyici cihazlarla yapılan hemoroidektomidir. Yöntem ne olursa olsun amaç hemoroidal yapıyı ortadan kaldırmaktır. Hangi tekniğin kullanılacağı hemoroidin durumuna göre değişmektedir.  Özel Meltem Hastanesi Genel Cerrahi bölümü uzman doktorları hemoroidal hastalığa karşı en etkin teknikleri kullanarak bu rahatsızlığı ortadan kaldırmaktadırlar. 

Lazer hemoroidoplasti konvansiyonel cerrahi uygulamalarla karşılaştırıldığında 3. ve 4. Derece hemoroid yastığının çıkartılması gerektiğinde , hasta için ağrılı dönemler açısından daha iyi sonuçlar verecektir. 

Uygun lokal ya da genel  anestezi altında, kontrollü lazer enerjisi uygulanması hemoroid yastıkçıklarını içeriden yok eder .

Lazer hemoroidoplasti mukoza ve sfinkter yapılarda yüksek derecede koruma sağlar.

Lazer hemoroidoplasti ile sağlanan silindirik lazer işlemle elde edilen sonuçlar:

Basur yastıkçığının küçülmesi

Kasların, anal kanal cidarının ve mukozanın maksimum korunması

Doğal anatomik yapının yenilenmesi

Lazer hemoroidoplasti probunun (LHP) kullanılması

Hem segmental hem de sirküler basur yastıkçığının lazer koagülasyonunu mümkün kılar.

Submukozaya uygulanan kontrollü lazer enerjisi, hemoroidal büzüşmeye neden olur. Ek olarak, fibrotik yenilenme; mukozanın alttaki dokuya yapışmasını sağlayan yeni bağ dokusu oluşturur.  Bu bunun yanı sıra bir sarkmanın oluşmasını ya da tekrarlamasını da engeller.

Herhangi bir  yabancı malzeme (kelepçelerin) yerleştirilmesini gerektirmez,  

LHP  anal kanal da darlık riski de eşlik etmez.

Geleneksel cerrahi tekniklerden farklı olarak kesi yapılmadığından ya da dikiş atılmadığından iyileşme kusursuzdur. 

Sonuçta hasta ameliyat sonrası daha az ağrı hisseder ve normal hayatına daha hızlıca dönebilir.

Kesi yok 

Dikiş yok

Açıkta her hangi bir yara yok

Basur ameliyatı fiyatları

Basur ameliyatı yapan hastaneler den birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. basur ameliyatı ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz

Konu ile ilgili arama cümleleri:basur ameliyatı yapan hastaneler,basur ameliyatı fiyatları,basur nedir,basur tedavisi ile kurtulun

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/11/2014
Okunma Sayısı:13780
Soru sor