Prostata karşı doğal önlemler

Prostata karşı doğal önlemler
Prostat nedir

Öncelikle prostatın ne olduğunu bilmemiz gerekir. Prostat her erkekte bulunan sonradan değil, doğuştan bulunan bir salgı bezidir. Bu salgı bezi belli bir yaştan sonra hormonal değişiklikler prostatın büyümesini tetikler. Bu büyüme iyi veya kötü huylu tümörlerin etkisiyle başlar.

"Prostattan korunmak için bol bol sebze ve deniz ürünleri tüketmeliyiz."

Prostat büyümesi sonucunda idrar yapmakta zorluk çekmeye sebep olabilir. Prostat belli bir kısmı veya bütünüyle çıkartılmalıdır. 

Büyüme benzeri belirtilerle ortaya çıkan bu kanser ölüme neden olan kanser türleri arasında ikinci türdür. 50 yaş üstü erkeklerin % 30'unda prostat kanseri belirtisine rastlanır fakat sadece % 3'lük erkek kesiminde ölümcül vakalar görülür. Çoğu erkekler tanı konulduktan sonra bekleyip sonucun ne olacağını merak etmektedir. Bu nedenle bu nedenle prostatı ertelemek belki de hayatına mal olabilir. 

"Kırmızı et ve yağlı gıda tüketen insanlarda prostat riski fazladır. Prostata karşı bolca deniz ürünleri ve sebze tüketmeliyiz."

Babası prostat olan kişiler Tehlike altında

Eğer babanızda prostat kanseri görüldü ise sizin de olma riskiniz yüksek. Eğer erkek kardeşinizde prostat kanseri var ise sizde görülme olasılığı çok daha yüksek.

Prostat kanserinin ilk evresinde genellikle hiçbir belirti görülmez. Bu sebepten dolayı  bulgular: 

Kişi genellikle geceleri idrara çıkma ihtiyacı duyar. 
İdrar yapmada güçlük çekmek.
İdrar ya da menide kan bulmak.
Aşağı sırt bölgesi, kalça ve üst uyluklarda görülen ağrılar.
Prostat `tan görülebilecek enfeksiyon oluşumu.

Eğer bu bulgulardan birden fazlası görülüyor ise doktorunuza başvurunuz. Hatalık ne kadar erken fark edilir ve tedavi olunursa alınacak başarıda çok büyük rol oynar.

Lazerle prostat ameliyatı fiyatı

Lazerle prostat ameliyatı yapan hastaneler den birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Lazerle prostat ameliyatı ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz

Konu ile ilgili arama cümleleri:Lazerle prostat ameliyatı yapan hastaneler, Lazerle prostat ameliyatı fiyatı, Prostatı olan kişi ne hisseder, Prostat tedavisinde lazer uygulaması

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/11/2014
Okunma Sayısı:14972
Soru sor