Terleme tedavisi şimdi botox yöntemi ile çok kolay

Terleme tedavisi şimdi botox yöntemi ile çok kolay
Terleme insanda fizyolojik bir durumdur. Yani her sağlıklı insan el, ayak ve koltuk altında terleme gösterebilir. Özellikle yaz aylarında bu terleme fazla olabilir. Fakat bu aşırı terleme kış ayında da devam ediyorsa bu bir sorun teşkil etmektedir. Bölgesel terlemelere karşı ilaç tedavileri ve cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Yüzde kullanılan botoks da yine son yıllarda terleme tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Fazla terlemenin bazı sebepleri vardır. Stres, tiroid bezinin gereğinden fazla çalışması, menopoz, böbrek üstü bezi hastalıkları, şişmanlık, hipoglisemi, bazı kanser ilaçlarının kullanılması ve hormonlar aşırı terlemeye sebebiyet veren durumlardır. Günümüzde botox uygulaması ile aşırı terlemenin önüne geçilebilmektedir. Aşırı terlemenin görüldüğü yerlerden koltukaltına enjekte edilen botoks, ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici bir süre bloke etmektedir. Bu şekilde ter üretimi de engellenmiş olmaktadır. Kişi aşırı terleme şikayetinden bu şekilde kurtulmaktadır.
botoks

Botoxu bu sorunu yaşayan herkes kolaylıkla uygulatabilir. Botoks, oldukça ince uçlu iğneler ile terleyen bölgeye belirli aralıklarla uygulanır. Botoks koltuk altına uygulanırken steril bezle koltuk altı temizlenmektedir. Kuruktan sonra baticon sürülmekte ve ardından kuruması beklenmektedir. Bu bölge daha sonra nişasta ile pudralanmaktadır. Sonrasında koltuk altından nişasta temizlenir. Nişasta, iyot ve ter bir araya geldiğinde terleyen kısımlar siyah noktalar halinde ortaya çıkar, kendisini belli eder. Bu noktalar ortaya çıktıntan sonra lekelerin bulunduğu yerler kalemle belirlenir. Buna göre botoks enjekte edilmektedir. Anestezi ile birlikte bu yöntem el ve ayaklara da uygulanabilmektedir. Günümüzde oldukça rağbet gören botoksla terleme tedavisi tıpkı dünyada olduğu gibi ülkemizde de başarıyla uygulanmaktadır. Bunun için önemli olan botoks tedavisini başarılı bir şekilde uygulayan bir merkez ve uzman doktor bulmak gerekir. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman doktorları terleme tedavisine karşı botox yöntemini başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.   
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/02/2014
Okunma Sayısı:11908
Soru sor