Kepçe kulak tedavisi ile düzeliyor

Kepçe kulak tedavisi ile düzeliyor
Kepçe kulak dediğimiz deforme durumu genellikle genetik bir durumdur. Nadiren bebeklerin kulaklarının kıvrılması veya üzerine bu şekilde yatmaları sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir. Ancak genel faktör genetik olmasıdır. Özellikle çocukluk dönemlerinde bu problem büyük sorun yaratmaktadır. Çocuklar arkadaşları arasında alay konusu olabilmekte bu da çocuğu sosyal yaşamdan kaçırmaktadır. Psikolojik travma ile çocuk asosyal davranışlarda bulunmaya başlar. Bu durum derslerinde başarısızlığa da neden olmaktadır. Bilinçli anne babalar çocuklarının bu olumsuz süreçten geçmemesi için erkenden tedbir alıyorlar. Bu tedbir tabi ki kepçe kulak ameliyatıdır.Kepçe Kulak Ameliyatı
Kepçe kulak ameliyatı günümüzde oldukça hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılmaktadır. Çocukta kulak gelişimi 6 yaş civarında tamamlanmaktadır. Bu nedenle çocuk tam okul öncesi ameliyata sokulmalıdır. Uzmanlar çocuğun okul öncesi bu ameliyata girerek ileride oluşabilecek psikolojik sorunların engellenebileceğini bu nedenle bu yaşta mutlaka ameliyatın yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Kepçe kulak ameliyatı yani otoplasti genellikle lokal anestezi altında yapılır. Çok küçük yaştaki çocuklar ve lokal anesteziyi kaldıramayacak olan hastalar dışında genellikle kullanılan anestezi türü budur. Kepçe kulak ameliyatı yani Otoplasti klasik şekilde uygulandığında ortalama 1 saat sürmektedir.
kepçe kulak

Kesi kulak arkasından yapılır ve kıkırdaklara yeniden şekil verilir. Kullanılacak sütür materyaller ile istenilen ve doğru olacak pozisyon verilir. Kulak cerrahisinde kullanılan teknik ve cerrahın uzmanlığına göre kulak natürel bir hal alacaktır. Kulak arkasındaki kesi kendiliğinden eriyen sütür materyaller ile gizli dikiş şeklinde kapatılır. Böylelikle dışarıdan herhangi bir dikiş görülmez ve dikiş alımı da gerekmez. Bu operasyon çocuk okula başlamadan hemen önce yapıldığı takdirde ileride meydana gelebilecek psikolojik sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Bununla beraber kulak yapısından memnun olmayan, kepçe kulak sıkıntısı çeken erişkinlerde istedikleri an kepçe kulak ameliyatına girebilmektedirler. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi ve Kulak Burun Boğaz bölümü uzman doktorları kepçe kulak ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte, kişiye en uygun ideal kulak biçimini vermektedirler.   
Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/02/2014
Okunma Sayısı:10516
Soru sor