Kepçe kulak sorununda plastik cerrahi ile kesin sonuç

Kepçe kulak sorununda plastik cerrahi ile kesin sonuç
Genellikle genetik olarak meydana gelen kepçe kulak problemi, insanları gündelik yaşamlarında büyük sıkıntılara sokmaktadır. Özellikle çocukluk döneminde kepçe kulak sorunu büyük ölçüde psikolojik sorunlara neden olmaktadır. Okula giden çocuklar arkadaşları arasında alay konusu olabilmekte bu da çocukların psikolojisini kötü yönde etkileyebilmektedir. Uzmanlar çocuklarda kepçe kulak sorununun fark edildiği anda okul dönemi öncesi bu ameliyatın yaptırılması gerektiğini vurguluyorlar. Çünkü meydana gelecek psikolojik travma çocukları asosyal bir yaşama itebilmekte, toplumdan kaçma isteğinde bulunan çocuğun derslerine bu durum ayrıca olumsuz olarak yansımaktadır.
kepçe kulak

Kepçe Kulak Ameliyatında Süreç Nasıl İşler
Kepçe kulak ameliyatı günümüzde gelinen nokta ile plastik cerrahi alanında oldukça hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Otoplasti adı verilen kepçe kulak ameliyatı lokal anestezi altında yapılmaktadır. Lokal anesteziyi kaldıramayacak veya çok küçük olan hastalar dışında genellikle kullanılan anestezi türü lokaldir. Klasik ameliyat ile otoplasti ameliyatının süresi yaklaşık 1 saat olmaktadır. Kulak arkasından bir kesi ile operasyona başlanır ve kıkırdaklar yeniden şekillendirilir. Gerekli sütür materyaller ile doğru pozisyonlu şekil kulağa verilmektedir. Uzman cerrahın kendine özgü kullanacağı yöntem ve tedavi şekli ile kulağın doğallığı bozulmadan uygun şekil verilir. Ameliyat sonrasında iz kalmaz. Kulak arkasından yapılan keside gizli dikiş yapıldığından sütür materyaller kendiliğinden eriyip gitmektedir. Böylelikle dışarıdan herhangi bir ameliyat izi görülmediği gibi dikiş alınmasına da gerek kalmaz.Ameliyat Sonrası Kulakların Eski Haline Dönme Riski Nedir?Yapılan otoplasti ameliyatı oldukça güvenli ve sağlamdır. Çok nadir olarak bazı hastalarda 2mm kadar bir açılma söz konusu olabilir. Oldukça nadir görülen böyle bir durum karşısında ufak bir revizyon yapılarak önlem alınabilmektedir. Bu oran oldukça düşük olmakla beraber kalıtımsal herhangi bir sıkıntıya neden olmaz.
kepçe kulak ameliyatı

Kepçe Kulak Ameliyatında Zamanlama Önemlidir
Kulak gelişimi çocuk 6 yaşına geldiğinde tamamlanmış olmaktadır. Bu nedenle bu ameliyat 6 yaşından sonra istenen zamanda yapılabilmektedir. Okul çağı öncesinde çocuk mutlaka bu operasyona sokulmalıdır. İleride daha büyük problemlerin oluşmaması için 6 yaş sonrası, okul döneminin hemen öncesinde otoplasti ameliyatı çocuğa uygulanmalıdır. Bununla birlikte erişkinlerde kepçe kulak sorunu mevcut ise onlarda istedikleri anda kepçe kulak ameliyatı yaptırabilmektedirler. Bu konuda herhangi bir üst yaş söz konusu değildir.Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü uzman cerrahları, kepçe kulak ameliyatını en etkin şekilde uygulayıp kişiyi bu sıkıntılı durumdan anında kurtarmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:14/12/2013
Okunma Sayısı:14356
Soru sor