Karın germe ameliyatı ile formunuzu yakalayın

Karın germe ameliyatı ile formunuzu yakalayın
Karın germe ameliyatı, insanların karınlarındaki şişkinlik ve deformeleri ortadan kaldırmak amacıyla yapılan bir ameliyattır ve oldukça yaygındır. Bu ameliyat ile birlikte kişinin karnı hem kırışık ve bozukluklardan kurtulur hem de estetik hale bürünür. Karın germe ameliyatı günümüz tıbbi imkanlar dahilinde erişkinlerde hemen her yaşta yapılabilmektedir.Geçen zamanla birlikte kilo alıp vermeler, yaşlanma, üst üste doğum yapma gibi pek çok nedene bağlı olarak karnın alt ve orta bölümlerinde yağ birikintileri, çatlar, deri gevşekliği, izler oluşabilmektedir. Ameliyat vasıtasıyla bu gevşemiş ve yağlanmış deri tamamen alınabilmektedir. Gevşemiş karın kasları da özel tekniklerle yeniden dikilebilmektedir.

Karın Bölgesi Niçin Deforme Olmaktadır
Karın bölgesinde oluşan sarkmalar ve aşırı yağ birikimi, çatlaklar deformeye neden olmaktadır. Karın bölgesinde ortaya çıkan bu estetiksel problemler pek çok nedene bağlı olarak görülür. Yaşlılık, hormonal değişimler, gebelik öncesi ve sonrası değişimler, genetik yatkınlıklar bunda rol oynamaktadır. Bu faktörler karın derisinin gerilmesi ve gevşemesine, ciltte yağlanma ve çatlak oluşumuna, bu bölgede büyümeye neden olmaktadır. Abdominoplasti yani karın germe ameliyatları, karın bölgesinde oluşan estetiksel sorunlara çözümler getirerek bölgede meydana gelmiş olan sorunu ortadan kaldıran cerrahi bir müdahaledir.
karın germe

Karın Germe Ameliyatı İçin Kimler UygundurAşırı obez olmayan, kilo verdikten sonra karın cildinde sarkma gevşeme ve çatlak olanlar, spora rağmen karın bölgesindeki yağları eritemeyenler, doğum yapmamış olmasına rağmen şişman bir karın yapısına sahip olanlar, ameliyat sonucunda gerçekçi beklentileri olanlar, karnında hamileliğe bağlı sarkma ve çatlak meydana gelmiş olanlar, ameliyattan kısa bir süre sonra hamile kalmayı düşünmeyenler bu ameliyat için uygun olabilmektedirler.Karın Germe Ameliyatı Riskli Midir?

Karın germe
ameliyatında bir takım önlemler ile riskler sıfırlanmaktadır. En çok karşılaşılan risk karın içerisinde meydana gelen enfeksiyonlar, kan birikimi, kirli sıvı olaylarıdır. Bu durumlar drenler ve antibiyotik kullanımı ile ortadan kaldırılabilmektedir. Ameliyat sonrası ilk evrelerde karnın gergin olmasına bağlı olarak dikişler çok nadiren açılabilir. Böyle bir durumda ek pansuman ile sorun ortadan kaldırılabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman doktorları karın germe ameliyatlarını başarılı bir şekilde yürütmekte, kişiye ideal görünümü kazandırmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:03/01/2014
Okunma Sayısı:10541
Soru sor