Herkes için botox

Herkes için botox

Yüzdeki, boyundaki kırışıklıkları, çizgileri ortadan kaldırmak için plastik cerrahi alanında uygulanan tedavi yöntemine botox denmektedir. Estetiksel açıdan bıçak altına yatmak istemeyen bayanlar özellikle son yıllarda bu yöntemi oldukça sık tercih etmektedirler. Göz ve boyun çevresindeki kırışıklıklar, yüzün üst kısımları, kaş araları botox ile diri bir şekle geliyor. Kaşlarını kaldırmak isteyen bayanlar da botox yöntemini tercih etmektedirler.

Botoksun Mucize Etkileri

Uygulandığı yerde kas kasılmalarını engelleyen botoks sinir uçlarından nörotransmitterin salgılanmasını engellemektedir. Bu şekilde uygulandığı kas bölgeleri üzerindeki cilt kısmı kırışıksız bir şekilde kalmaktadır. Bununla beraber botox uygulanmış kas bölümleri çalışmaya devam eder. Bu şekilde normal yüz ifadesi de korunmuş olur. Botox küçük bir iğne ile yüzün belirli noktalarına enjekte edilerek yapılmaktadır. Serum sulandırılır. Bu sulandırma işlemi doktordan doktora çözücü oranları değişebilmektedir. En düşük tutulacak sulandırma dozu 1 ml serum fizyolojik miktar tercih edilir. Böyle en az orandaki yüksek doz botols istenen kasın içerisine rahat bir şekilde verilmektedir. Uygulama esnasında böcek ısırması gibi çok ufak bir sızı duyulabilir. Bununla beraber ekstra bir uyuşturma ya da anesteziye gerek duyulmaz.Botoksun risklerine bakarsak; gözlemlenen yan etki enjeksiyon bölgelerindeki ufak çapta kızarıklıklar olmasıdır. %10`luk hasta diliminde botoks sonrası birkaç saat süren baş ağrıları görülmüştür. Botoks kaynaklı ciddi bir rahatsızlık gözlemlenmez. Botoks migren ve baş ağrıları tedavisi için de kullanılmaktadır. Enjeksiyon tekniği hataları kısmen olabilmektedir. Bu doktorun uzmanlığı ve hakimiyeti ile ilgili bir durumdur. Botoks için tamamen güvenli bir maddeden yapılmıştır demek doğru olacaktır.

Uzmanlık Önemlidir

Botoks tedavisinde önemli olan bunu kimin yapacağıdır. Doktorun konudaki uzmanlığı ve yeterliliği olması gerekir. Yanlış bir yere yapılacak olan madde enjeksiyonu istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Botoksun nereye uygulanacağı önemlidir. Botoks kırışık bölgelere, gıdı problemlerini yok etmek amaçlı yapılmaktadır. Bununla beraber terleme tedavisinde yine botoks uygulanmaktadır. Botoks uygulamasından 24-27 saat sonra kendisini belli edecektir. 7-14 gün içerisinde etkisini tam olarak gösterecektir. Botoks terleme ile vücuttan atılır. Özel Meltem Hastanesi uzman kadrosu ile botoks tedavisini başarılı bir şekilde uygulamaktadır.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:24/01/2014
Okunma Sayısı:9594
Soru sor