Erkeklerde Büyük Meme Tedavisi

Erkeklerde Büyük Meme Tedavisi

Tıp literatüründe kullandığımız "Jinekomasti" olarak adlandırılan, erkeklerde yaşam ve beslenmede genetik yapısını bozan büyük meme sorununu tıbben 45 dk. bir ameliyatla düzeltmek mümkündür. Kişi bu sayede sosyal sosyal ve ailevi ilişkilerinde pozitif enerji saçmaya başlar. Ortalama 45 dk. Süren jinekomasti ameliyatı sonrasında aynı gün normal hayatına dönebilir.

Erkeklerde büyük meme tedavisi

Erkeklerde büyük meme ameliyatı genelde genel anestezi tercih edilir yalnız çok ufak memelerde hastanın ısrarı varsa bölgesel anestezi kullanmak mümkün.

İki tür tedavi yapılabilir;
1.Genel anestezi: Kahverengi meme başının altından yaptığımız yarım ay biçimindeki keserek çıkarttığımız açık cerrahi yöntemle de meme yapısını küçültmek mümkün olabilir.

2. Liposuction(Yağ aldırma):Genel olarak Erkeklerde büyük memede liposuction kullanılır. Meme dokusu daha çabuk ve iyi toparlanır, kanama riski az olur. Hastanın meme dokusuna ve yapısına göre de ameliyat ve liposuction teknikleri bir arada kullanmak mümkün.

Erkeklerde büyük meme ameliyatsız geçer mi

Erkeklerde büyük meme; kilo vermek, spor yapmak, krem ve ilaç kullanımı gibi tekniklerle tedavi edilemez. Tek kurtulma yolu ameliyattır.

Her erkek ameliyat olabilir mi?

18 yaşını doldurmuş herkes ameliyat olabilir. Eğer kişi memeden rahatsızsa bizim onu büyük bulmamamız ölçüt değildir.

Ameliyat riskleri var mı?

Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatta vardır ama alınan önlemler yardımıyla ameliyat öncesi ve sonrası bu komplikasyonu neredeyse görmüyoruz.

Ameliyat sonrası

Erkeklerde büyük meme ameliyatı 1 - 2 saat sürer genellikle hasta aynı gün içerisinde eve dönebilecek halde olur. Ağır işler yapmazsa günlük hayata devam edebilir. Hastaya korse takılır  4-6 hafta arasında tamamıyla iyileşmiş olur ve yaşamına normal bir biçimde devam eder.

Ameliyat sonrası kalıcı iz oluşur mu?

Ameliyat sonrası ameliyat izlerinin bulunduğu yerler şahsa göre iyileşir ve dikkatli bakılmadığı sürece fark edilemezler. Tamamen iyileşme 6 ay sonrasında oluşur ve izler kaybolur.

Erkeklerde büyük meme ameliyat fiyatları

Jinekomasti ameliyatı yapan hastaneler den biri olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Jinekomasti ameliyatı hakkında plastik cerrahi ekibimizden detaylı bilgi almak için 02126442200 numaralı telefondan veya sol taraftan hemen sorun kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:13/11/2014
Okunma Sayısı:12987
Soru sor