Burun estetiği ameliyatı en uygun koşullarla sizin için

Burun estetiği ameliyatı en uygun koşullarla sizin için
Burun estetik ameliyatı dünya üzerinde en sık tercih edilen estetik ameliyatlardan birisidir. Tıp tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sık tercih edilen burun estetiği ameliyatı ile kişi memnun olmadığı burun yapısını tamamen değiştirebilmekte ve istediği görünüme sokabilmektedir. Burun estetiği ameliyatının diğer ameliyatlara göre psikolojik de bir yanı bulunmaktadır. Bu estetik operasyon ile sağlığına kavuşan hastaların kendilerine olan güvenleri de yerine gelmektedir.

Burun estetiği operasyonu
doğuştan ortaya çıkan burun problemlerinin yanı sıra sonradan oluşabilecek burun deformasyonlarını düzeltmeye yönelik yapılmaktadır. Burun estetiği ile solunum problemleri de ortadan kaldırılmaktadır. Burun estetiğinde amaç burnun hem fonksiyonel hem de görünüm açısından kusursuz hale getirmektir.Burun Estetiği Ameliyatı ÖncesiBurun estetiği ameliyatı öncesi hasta bilgilendirilmelidir. Yüz yapısına uygun olmayan bir burun yapısı kişide sadece hayal kırıklığına neden olacaktır. Burun estetiği ameliyatında amaç kişinin yüzüne en uygun ve olabilecek en estetik burun yapısının oluşturulmasıdır. Hastanın yüz ve burun fotoğrafları çekilerek ameliyat girecek kişiye yüzüne en uygun burun şekli gösterilmektedir. Hasta beklentisini söyler, doktor olabilecek maksimum durumu anlatır. Hasta fazla hayale kapılmamalı ve yüzüne uyum sağlamayacak bir burun yapısında ısrarcı olmamalıdır. Burun estetiği ameliyatında genel olarak yaş durumu kızlarda en az 16 erkeklerde ise 17'dir. Burun kemik yapısının oturmasıyla alakalıdır. Burun estetiği ameliyatında bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Ameliyat Süreci
Burun estetiği ameliyatı hastanın durumuna göre lokal veya genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat ortalama 1-2 saat kadar sürmektedir. Ameliyat burun içerisinden kapalı teknik ile yapılır. Bazı durumlarda ise açık teknik ile burun deliklerini birbirinden ayıran kolumella adı verilen yerden ufak bir kesi ile yapılmaktadır. Bu kesi daha sonrasında anlaşılmayacak şekilde olacaktır.
estetik burun ameliyatı

Operasyon esnasında kıkırdak, burun derisi ve kemik birbirlerinden ayrılarak buruna yeni şekli verilir. Bu yeni şekil verme işleminden sonra deri, oluşturulan bu yeni çatının üzerine kapatılmaktadır. Ameliyat sonrasında burnun yeni şeklini koruması açısından atel desteği verilir. Bununla birlikte nefes almayı engellemeyecek yumuşak uygun materyaller kullanılmaktadır.Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Ne Yapılmalıdır?Düşünüldüğünün aksine estetik burun ameliyatı sonrası süreç sancılı geçmez. Burun ve başta hafif ağrılar hissedilebilir ancak bunlar ağrı kesiciler ile giderilebilmektedir. Morarma ve şişme doğal reaksiyonlardır. Bu şişlik ve morluk 1-2 hafta içerisinde tamamen ortadan kalkmaktadır. Ameliyattan 1 hafta sonra hasta normal yaşamına dönmektedir. Çocuklar okul hayatına, çalışanlar ise çok yorucu olmayan işlerine dönebilirler. Fazla efor gerektiren hareketlerden kaçınmak gerekir. Yüzme, jimnastik gibi aktivitelerden uzak durmak bu noktada önemlidir. İlk 4 hafta fazla harekette kaçınmak önemlidir. Yine bu süre zarfında sıcak ortam ve güneşten uzak durmak önemlidir. 1 ay kadar gözlük, 7 gün boyunca da kontakt lens kullanılmamalıdır. Hemen hemen 1 hafta sonra burun artık ameliyat edilmiş gibi gözükmeyecektir. Burun estetiği ameliyatından sonra 1-2 haftaya kadar sonuç görülebilir ancak tam manasıyla oturması 5-6 ay sürecektir. Bu süre zarfında doktor kontrolleri aksatılmamalıdır. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi ve Kulak Burun Boğaz bölümü uzman doktorları burun estetiği ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.
Güncelleme Tarihi:08/05/2024
Yayınlama Tarihi:16/01/2014
Okunma Sayısı:11570
Soru sor