Botox uygulaması gençleştiriyor

Botox uygulaması gençleştiriyor

Günümüzde en çok uygulanan yöntemlerden birisi olan botox, yüzdeki ve boyundaki kırışıklıkları ve çizgileri gidermenin en etkin yoludur. Estetik olarak bıçak altına yatmayı uygun görmeyen bayanlar özellikle botox yöntemine büyük ilgi göstermektedirler. Yüz ve yüzün bölümleri, kaş araları, göz ve boyun çevresindeki kırışıklıklar botox ile genç ve diri bir hal alıyor. Bununla beraber bayanlar kaş kaldırma işlemi için de botoxu tercih etmektedirler.

Botoxun Mucizevi Etkisi İle Tanışın

Botox, uygulandığı yerdeki küçük kas bölümlerinin sinir bağlantısını engelleyerek kas kasılmasına engel olmaktadır. Sinir uçlarından salgılanan nörotransmitterin salgılanmasını engellemektedir. Bu şekilde uygulandığı kas bölümleri üzerindeki cilt kısmında herhangi bir kırışık kalmamakta botox uygulanmış kas bölümleri ise çalışmaya devam ermektedir. Bu şekilde normal yüz ifadesi de korunmuş olmaktadır. Uygulama esnasında ufak böcek ısırması gibi bir sızı hissedilebilir. Bunun yanında ekstradan bir uyuşturmaya gerek duyulmaz.

Botox Uygulaması Risk Taşır Mı?

Tedavi esnasında enjeksiyon bölgelerindeki ufak çaplı kızarıklıklar gözlenebilir. Hastaların ortalama %10?unda birkaç saat sürebilecek baş ağrıları gözlemlenir. Bununla beraber migren ve baş ağrılarında da botox uygulaması kullanılabilir. Botox kaynaklı ciddi bir yan etki veya rahatsızlık gözlemlenmemiştir. Enjeksiyon tekniği hataları kısmen olabilmektedir. Bu tamamen doktorun alanındaki uzmanlığı ile ilgilidir. Botox tamamen güvenli bir maddeden yapılmıştır.

Uzmanına Yaptırın

Bu tedavide esas olan enjeksiyonu kimin yapacağıdır. Doktorun bu konudaki uzmanlığı ve yeterliliği önemlidir. Aksi durumda yanlış bir yere yapılacak enjeksiyon ile istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoxun nereye uygulanacağı da önemlidir. Botox kırışık ve gıdı problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlar. Bununla birlikte botox terleme tedavisinde de kullanılmaktadır. Kısacası botoxun kullanım alanı oldukça geniştir. Kişinin problemine göre botox uygulaması Plastik Cerrahi?de alanında uzman doktorlar tarafından uygulanmaktadır.

Botox uygulama sonrası 24-72 saat arasında kendisini belli eder. 7-14 gün civarında da etkisini tam olarak gösterecektir. Botox terleme ile vücuttan atılır. Bu durum ortalama 8 ay kadar bir süreçte olur. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman doktorları kişinin problemine göre botoxu en etkin şekilde uygulayarak yüzleri güldürmektedirler.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:13/02/2014
Okunma Sayısı:9386
Soru sor