Botox ile terleme tedavisi

Botox ile terleme tedavisi
Terleme dediğimiz durum insanda fizyolojik bir olaydır. Her sağlıklı insanın eli, ayakları, koltuk altı terleme gösterir. Özellikle kişi yaz aylarında fazla terleyebilir. Ancak bu aşırı terleme durumu kış aylarında da durmaksızın devam ediyorsa burada bir sorun var demektir. Bölgesel terlemeye karşı ilaç tedavileri ve cerrahi yöntemler başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Özellikle son yıllarda oldukça sık kullanılan botox yöntemi ile bu sorundan kurtulmak oldukça kolay bir hale gelmiştir. Yüzde kullanılan botox da yine son yıllarda terleme tedavisinde sık bir şekilde kullanılmaktadır.

Aşırı Terleme Kabusunuz Olmasın
Aşırı terlemenin altında yatan nedenlere baktığımızda, tiroid bezinin gereğinden fazla çalışması, stres, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, hormonlar ve bazı kanser ilaçlarının kullanımı aşırı terlemeye neden olabilmektedir.
Kullanılan botoks yönteminde aşırı terlemenin sık görüldüğü yerlerden biri olan koltuk altına enjekte işlemi yapılmakta ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışması geçici bir süre bloke edilecektir. Bu şekilde ise ter üretimi engellenmiş olacaktır.
botoks

Botox İle Kesin Çözüm
Botoks ince uçlu iğneler ile terleyen bölgelere belirli aralıklarla uygulanmaktadır. Botox koltuk altına uygulanırken steril bezle koltuk altı temizlenmelidir. Kuruduktan sonra ise baticon sürülmekte ardından kuruması beklenmektedir. Bu bölgeye daha sonra nişasta ile pudralama yapılmaktadır. İşlem sonrasında ise bu nişasta koltuk altından temizlenir. Nişasta, iyot ve ter bir araya geldiğinde terleyen kısımlar siyah noktalar şeklinde gözükmektedir. Burada kendisini gösteren siyah noktalar kalem ile belirlenerek işaretlenmektedir. Arından bu işaretlenen bölgelere botoks enjekte etme işlemi yapılmaktadır. Anestezi ile beraber bu botoks işlemi el ve ayaklara da uygulanabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü botox uygulamalarını başarılı bir şekilde uygulayarak kişinin terleme sıkıntısını ortadan kaldırmaktadır.
Güncelleme Tarihi:08/05/2024
Yayınlama Tarihi:31/01/2014
Okunma Sayısı:9723
Soru sor