Beyin yorgunluğunu önleyin, hayatın tadını çıkarın

Beyin yorgunluğunu önleyin, hayatın tadını çıkarın

Beyin yorgunluğu ile Alzheimer hastalığı günümüzde birbirine oldukça fazla karıştırılıyor. Fakat Alzheimer hastalığı genetik faaliyetler nedeniyle kendisini göstermiyorsa genel olarak 65 yaşından sonra kendisini göstermektedir. Beyin yorgunluğunun ise herhangi bir yaş kısıtlaması ile alakası yoktur. Özellikle yoğun şekilde çalışan ve bu tempoda çok fazla yorulan hemen herkeste görülebilen bir durumdur.

Beyin yorgunluğuna neden olabilecek birçok faktörün bulunduğunu belirten Uzm. Dr. İrem Yitmen rahatsızlığın giderilebilmesi için beyin yorgunluğuna neden olan faktör ya da faktörlerin belirlenmesinin ve ona göre tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çiziyor. Dr. Yitmen, beyin yorgunluğuna sebep olan faktörleri şu şekilde sıralıyor;

  • Çalışma alanında konfor olmaması,
  • Stresli iş ortamı,
  • Elektronik cihazların fazlalığı,
  • Uyku kalitesi ve buna bağlı uyku süresinin az olması,
  • Yanlış beslenme şekilleri,
  • Bir takım metabolizma hastalıkları,
  • Kişinin kendi hobilerine ya da arkadaş ve ailesine yeteri kadar zaman ayıramaması

Sevdiğiniz kişilere ve hobilerinize vakit ayırın

Beyin yorgunluğundan kurtulmanın ve zihni temizlemenin en iyi yolunun kişinin kendisine zaman ayırması olduğunu belirten Uzm. Dr. İrem Yitmen “Eğer Troit yeterince çalışmıyorsa ya da beyin yorgunluğuna sebep olan başka bir rahatsızlık mevcut ise bu hastalığın da belirlenip tedavi edilmesi önemlidir.  Mesai bitmiş ise bu çalışma saatlerinin dışında işle ilgili düşüncelerden arınmak gerekir. Kişinin hobilerine vakit ayırması yorgunluk tedavisinde önemli bir adımdır. Kişi, günün yorucu ve stresli kısmından uzaklaşmalı ve kendisine zaman ayırmalıdır. Bu zaman ayırma diliminde örneğin çıplak ayakla toprakta gezmek de vardır. Çıplak ayakla toprağa basmak vücutta birikmiş olan elektro manyetik yükü boşaltmak için faydalıdır.” dedi.

B,C ve E vitamini depolamaya çalışın

Dr. İrem Yitmen beyin yorgunluğu yaşamamak için düzenli beslenmenin önemine vurgu yaparken öğünlerin atlanmaması gerektiğini belirtiyor. Şayet biri zihin yorgunluğu yaşıyorsa muhtemelen o kişie unutkanlık da görüldüğü unutulmamalıdır. Bununla başa çıkabilmek için destekleyici besinlere ihtiyaç duyulabilir. Bunlar arasında fındık, ceviz, zeytinyağlı yiyecekler ve damarlı yeşil sebzeler tüketmek önemlidir. Bunlarla beraber B,C ve E vitaminlerinin desteğine de ihtiyaç duyulmaktadır. Veya bu vitaminleri içeren belinlerin tüketilmelidir. Bunların ihmal edilmemesi önemlidir. Sporun da beyin yorgunluğuna iyi geldiğini söyleyen Dr. İrem Yitmen bunun ispatlanmış bir gerçek olduğunu söylüyor. Günlük yapılan egzersizler vücut açısından sağlıklı olduğu gibi özellikle unutkanlık yaşanmasının önüne geçmede büyük etkendir.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:19/04/2018
Okunma Sayısı:1536
Soru sor