Anal fissür'den kurtulmanın tam zamanı

Anal fissür'den kurtulmanın tam zamanı
Anal fissür dediğimiz hastalık, makat çıkışındaki mukozanın arka duvarından yırtılmasıdır. Toplumumuzda oldukça sık karşılaşılan anal fissürün tedavisi artık çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Genellikle zorlu ıkınmalar ile meydana gelen bu durum tedavi edilmediği takdirde gündelik yaşamı zora soktuğu gibi kişinin de oldukça acı çekmesine neden olmaktadır. Fissür oluşumundan sonra hastalar bilmeyerek büyük tuvalet esnasında yırtığın daha da genişlemesine neden olmaktadırlar. Ağrı olacağı korkusuyla dışkılama ertelendikçe, dışkı daha sert bir hal alır ve fissür daha da derinleşir.
anal fissür tedavisi

Anal Fissür'ün Sebepleri Nelerdir?Anal fissür hemen her yaşta görülebilmekle birlikte genç ve orta yaşlarda yoğunluktadır. Uzun süre kabızlık yaşayan kişilerde anal fissür oldukça sık bir şekilde ortaya çıkar. Çok ishal durumu yaşayanlarda da yine bu hastalığa sıklıkla rastlanabilir. Hemoroid hastalarında, ülseratif kolit, Crohn gibi bağırsak hastalıklarını takiben, doğum yapmış kadınlarda anal fissüre oldukça sık rastlanmaktadır. Anal Fissür Belirtileri Nelerdir?Hastalar genellikle dışkılama sırasında meydana gelen şiddetli ağrılardan, yırtılma tarzı ağrılardan şikayet ederler. Bu ağrı dışkılama sonrasında da kendini dakikalar hatta saatlerce belli eder. Diğer bir belirtisi tuvalet kağıdında görülen kanamalardır. Bu kanamalar damla şeklinde de kendini belli edebilir. Şişme sonucu fissürün dış kenarında kabartı meydana gelir. Bu durum makat bölgesinin temizliği sırasında fark edilebilir. Yine anal bölgedeki şiddetli kaşınmalar fissürün belirtisi olmakla beraber iyileşip tekrar açılması sırasında meydana gelen akıntılara bağlıdır.Anal Fissür'den Tedavisi ile Kurtulun!Şikayetler ile birlikte mutlaka bir doktora görünmek gerekir. Sosyal yaşamı da oldukça kötü etkileyen bu hastalıktan kurtulmak aslında çok kolaydır. Fakat insanlar çekincelerinden dolayı hastaneye gitmeye yanaşmamaktadırlar. Bu çok yanlıştır. Anal fissürün tedavisinde izlenecek yol öncelikle doktorun yapacağı muayeneden sonra belirlenecektir. Doktorun muayenesi olmadan rastgele eczanelerden alınacak ilaçlar durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir. O nedenle doktor muayenesi sonrası şayet durum uygun ise doktorun önereceği krem ve ilaçlar kullanılmalıdır. Doktor eğer çok ileri bir seviyede değil ise dışkı yumuşatıcı kullanımı, tıbbi kremler, oturma banyoları tavsiye edecektir.
Şayet kronikleşmiş bir anal fissür vakası var ise ve ilaç tedavisine cevap vermemiş ise cerrahi yöntemler uygulanabilir.
anal fissür

Ameliyatta hafif bir anestezi ile anal kanal içerisinde istemsiz çalışan düz kaslar kesilmektedir. Anal kanal içerisinde iki farlı tipte kas bulunmaktadır. İstemli çalışan kaslar ve istemsiz çalışan kaslardır. İstemsiz olarak çalışan düz kaslar ameliyat esnasında alındığından spazmı kalıcı olarak önler. Bu şekilde ağrı da ortadan kalkmış olacak ve operasyon başarılı şekilde tamamlanacaktır. Başarılı geçen ameliyat sonrası hasta sağlığına hızla kavuşmaktadır.Anal fissür tedavisi mutlaka uzman bir cerrah tarafından yapılmalıdır. Özel Meltem Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü uzman doktorları anal fissür tedavisinde en etkin yolları uygulayarak hastayı sağlığına kavuşturmaktadırlar. Siz de bu acıyı daha fazla yaşamayın, tedavisi ile bu sıkıntılı hastalıktan hemen kurtulun.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:29/11/2013
Okunma Sayısı:10954
Soru sor