Alkali beslenmenin faydaları

Alkali beslenmenin faydaları
Vücudumuzda bulunan su oranı bizim ne kadar kaliteli bir yaşam sürdürdüğümüzün göstergesidir. Alkali su zararlı maddelerin ve ödemin vücuttan atılıp tüm organların kendini yenilemesine yardımcı olan, metabolizmayı hızlandıran doğal bir sudur. 
 
En basitinden eğer sağlıklı besleniyorsanız bunu yüzünüzden de anlayabilirsiniz. Yüzünüz, cildiniz ve teniniz daha parlak daha canlı görünür bu tamamen doğru beslenmeyle alakalı bir durumdur. Çünkü ölü hücreler kendini yeniler iç organlar görevlerini tam zamanında yerine getirir. 
 
Düzenli uyku ve egzersizle desteklendiğinde moral ve motivasyon açısından, düşünce bakımından, kendinizi daha mutlu ve huzurlu hissedersiniz. Bu yaptığınız işten tutun da insan ilişkilerinde başarıya ulaşmanızda bile çok önemli faydalar sağlar. Tamamen psikolojik olarak kendinizi daha rahat hissedersiniz. Uzmanlar, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrının doğru ve dengeli beslenme, spor, yürüyüş ve mevsiminde tüketilen meyve, sebze tüketiminden geçtiği konusunda açıklama yapmışlardır. Dolayısıyla bu konularda kısa bir araştırma yaptığınızda her gün almamız gereken vitamin ve mineraller olduğunu görebilirsiniz. Alkali diyeti tamamen yukarıda bahsettiğimiz durumlarla alakalı olarak sağlıklı ve uzun yaşayan insanların beslenme şekline göre hazırlanmış diyet listesi olarak kullandırılmaktadır. Alkali diyeti yapanlar arasında olmak gayet basit ve pratiktir. Günde ortalama 10 bardak su içiyorsanız, her bir bardağın içine 3 damla alkali su damlattığınızda suyunuz tamamen alkali olmuş demektir. 
 
Özellikle yemek esnasında değilde yemekten 2 saat önce alkali suyu içmeniz tokluk hissi verdiği için çok fazla yemek yemenizi engelleyecektir. Muhakkak yemeğinize başlamadan 2 saat önce oda sıcaklığında bekletilmiş suyun içine 3 damla atarak alkali suyunuzu içebilirsiniz. Kararlı ve sabırlı olmak zamanla sizi daha kötü duruma sürükleyen alışkanlıklarınızdan kurtaracak ve fabrika ayarlarınıza dönmenize katkı sağlayacaktır.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:22/08/2014
Okunma Sayısı:12424
Soru sor