Yeni moda bıyık ekimi ile erkekler gür bıyıklara kavuşuyor

Yeni moda bıyık ekimi ile erkekler gür bıyıklara kavuşuyor

Son dönemde yaygınlaşan bıyık modası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük rağbet görüyor. Ancak çeşitli sebeplerden bıyıkları çıkmayan erkekler bu modaya ayak uyduramamaktan dahası kendilerine yakıştırdıkları bıyıklara sahip olamamaktan yakınıyorlar. Ancak tıpkı saç ekiminde olduğu gibi bıyık ekiminde de çığır açan ülkemizde pek çok sağlık merkezi erkeklerin imdadına yetişiyor. Üstelik yalnızca bıyıkları çıkmayan erkekler değil, mevcut bıyıklarının azlığından yakınan veya asimetrik duruşu ile kendisine yakışmayan bıyıklarını düzelttirmek isteyenler için de bu operasyon tercih ediliyor. Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Uzman Doktoru Avni Bakkal konu hakkında: “Erkeklerin karizmatiklik unsurlarından biri olan bıyıklar özellikle son dönemde yeniden gündemde. Bu konuda şikayeti olan pek çok hastaya bıyık ekimi ile hayallerine kavuşturduk. Talepler ise gün geçtikçe artıyor.” dedi.

Şimdi Bıyıklar Moda!

Özellikle bir dönem oldukça popüler olan bıyık akabinde henüz yakın zamana kadar bu kadar popüler değildi. Ancak Hollywood yıldızlarında moda olmaya başlaması ve dönem dizilerindeki estetik görüntünün de etkisiyle bıyık şimdi yeniden moda haline geldi. Bununla birlikte Hipster kültürünün de git gide yaygınlaşması günümüzde hemen her erkeğin bıyığa olan ilgisini daha da artırmış görünüyor.

Güç ve statü sembolü olarak görülen bıyığın geldiğimiz noktada teknolojik imkanların da yardımıyla tıpkı saç ekiminde olduğu gibi rahatlıkla erkeklere ekilebildiğini belirten Dr. Bakkal: ”Yeni yöntem ve cihazlar sayesinde artık bıyık ekimi rahatlıkla uygulanabilir bir hale gelmiştir. 2008 yılında Uluslararası Saç Cerrahisi Derneği’nin (ISHRS) yayınladığı istatistiklere baktığımızda özellikle saç ekimindeki artışa paralel olarak bıyık ve sakal ekiminde de yüzde 100’e varan bir artış olduğu gözlemlenmiştir.” dedi.

Seyrek Bıyıklar Canınızı Sıkmasın

Bu ekim sayesinde seyrek olan veya hiç çıkmayan bıyık derdinin biteceğini belirten Dr. Bakkal: “Bölgedeki yara, yanık, dermatolojik rahatsızlıklar da bu şekilde giderilebilir. Asimetrik, şekli bozuk bıyıklar da bu ekim ile rahatlıkla düzeltilebilir. Bıyık ekimi lokal anestezi altında yapılmaktadır ve hasta kesinlikle operasyon sürecinde bir rahatsızlık duymaz. Operasyon biter bitmez hasta sosyal yaşamına hızlı bir şekilde geri döner” dedi.

Bıyık Ekimi Her Mevsime Uygun

Ortalama tek seansta gerçekleştirilen bıyık ekimi operasyonu için her mevsim gerçekleştirilebileceğini söyleyen Dr. Bakkal işlem esnasında transfer edilecek kök sayısına göre operasyon sürecinin 1-2 saate yansıdığını dile getiriyor. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi bu bölge için en verimli donör bölge seçiliyor ve oradan gerekli kökler elde ediliyor. Bıyık bölgesi ile aynı özellikleri barındıran bölgenin tercih edilmesi gerekir.

FUE yöntemi dediğimiz yani folliküler ünite ekstraksiyonu tekniği ile alınan kıl kökleri önceden belirlenmiş olan bıyık alanına enjekte edilir diyen Dr. Bakkal : “Uygulanacak sıklık ise o bölgede olması gereken doğal açısıyla eklenmelidir. Operasyonda 0,6-0,7 milimetrelik kesici olmayan delici iğneler kullanılır ve hastanın cildinde herhangi bir kesik meydana getirmeden yapılır. Kesim yapılmamalıdır ki hem ekim süresi kısalsın hem de jiletle tıraş olurken çukurluk gibi göze hoş gelmeyen durumlar oluşmasın.” diyor.

Ekim Alanını Yıkamayın

Ekim alanının ameliyat sonrasında 3 ila 5 gün arasında kuru kalması gerektiğini belirten Dr. Avni Bakkal “Ekim günü kırmızı kabuklar halinde iyileşme gözlemlenir. Ancak 1 hafta sonra cilt tamamen ve iz kalmadan iyileşir. Bu nedenle ilk süreçte oluşacak kabuklu bölgeye kesin suretle hassas davranılmalıdır. Operasyon sonrası kabukların yumuşaması için uzman hekim yumuşatıcı losyonlar verecektir. Bu losyonlar düzenli bir şekilde aksatılmadan kullanılmalıdır. Kabuklar kesinlikle koparılmamalı ve elle müdahale edilmemelidir. Yüz yıkanırken bu süreçte normalde yaptığımız gibi yüzümüzü katiyen ovuşturmamalıyız. Yüze sadece su çırpılmalı ve kendiliğinden suyun akması beklenmelidir. Sonrasında havlu veya yumuşak bir bez ile nazik bir şekilde kurulanabilir.” dedi. Ayrıca bu süreçte güneş ışınlarından mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğinin de altını çiziyor.

Ekilen Bıyıklarınız Ömür Boyu Sizinle

Operasyon sonrasında ekilen bıyıkların hemen hemen 2 hafta boyunca dökülebileceğini ve bunun normal olduğunu söyleyen Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Uzman Doktoru Avni Bakkal dökülen yerlerden yeniden çıkan bıyıkların temelli kalacağını söylüyor. Ekim işleminden sonra ortalama 9 hafta sonra sonuç alınabileceğini söyleyen Dr. Bakkal 4-6 ay gibi bir süreç içerisinde kıl köklerinin tutunmaya başlama sürecinin tamamlandığını dile getiriyor. 

Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi bıyık ekiminde de dökülme gözükmez ve bir ömür boyu bu bıyıklar kişide sağlıklı bir şekilde kalır. Genelde tekrar ekime gerek duyulmadığını söyleyen Dr. Bakkal şayet ekim yapılan yerde seyrek bıyık sahası varsa ancak o zaman bir ekim yapılabileceğini ama genellikle bu durumun görülmediğini kaydetti.

Başarısız Bıyık Ekimlerine Karşı Dikkat

Ekim operasyonu her ne kadar hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriliyor olsa da saç ekimine göre daha dikkat gerektiren bir işlemdir. Çünkü başarısız olacak bir bıyık ekimi hastanın psikolojisini de etkileyecektir. Kendisinin kötü göründüğünü düşünen hasta bunalıma dahi girebilir. İnsanın yüzü oldukça önemlidir ve onun dış aynasıdır. Bu nedenle operasyon iki kat daha fazla özen ve dikkat gerektirmektedir. Olumsuz neticeler ile karşılaşılmaması için Dr. Avni Bakkal ekim işleminin muhakkak uzman ellerde yapılmasını gerektiğinin altını çiziyor.

Şimdi Sakal Ekimi Moda

Elbette bıyık ekimi yapılabildiği gibi sakal ekiminin de yapılabileceğini belirten Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Uzman Doktoru Avni Bakkal: “Sakal kişiye özel erkeksi bir görüntü sağlar. Özellikle günümüzde sakalın popülerliği göz önüne alındığında ne denli önemli bir ayrıntı olduğu gözlemlenebilir. Sakal ekimi esasen ülkemizde 2005 yılından beri uygulanmaktadır. Ancak yeni teknolojiler sayesinde tam manasında başarılı operasyonlar günümüzde yapılabilmektedir.” dedi. Ekim işlemi için ise Dr Bakkal şunları kaydetti: “Erkeklerde problem olan köselik seyreklik gibi durumlar sakal ekimi ile ortadan tamamen kaldırılabilmektedir. Tıpkı saç ve bıyık ekiminde olduğu gibi, bölgeye uygun bir donör bulunur. Bu kökler genelde boyun altı veya kulak arkası gibi işlevsiz alanlardan kullanılır. Ekim yapılacak alan daha geniş bir bölgeyi kaplıyorsa iki kulak arasındaki yoğun saçlı bölgeden faydalanabilinir. Ekim operasyonu yerine göre 1 ila 6 saat arasında değişiklik gösterebilir. Şayet işlem geniş bir bölgeye uygulanacaksa seans sayısı artırılabilir. Bıyıkta olduğu gibi yine FUE yöntemi kullanılarak sakal ekimi başarı ile gerçekleştirilebilir. Bu, dökülmeyen ve sık olan bölgelerden alınan hastanın bizzat kendi kıl ve saçları ile yapılan bir uygulamadır. Şayet verimli bir operasyon geçirilirse hasta kalıcı, ömür boyu kullanabileceği sakallara kavuşur. Bunun için de yine mutlaka alanında uzman doktorlar ve uygun bir merkez ya da hastanede bu işlemin gerçekleştirilmesi gerekir.” diyor.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/03/2016
Okunma Sayısı:10177
Soru sor