Soğuk havalarda ateşli hastalıklar sağlığı tehdit ediyor

Soğuk havalarda ateşli hastalıklar sağlığı tehdit ediyor
Özellikle soğuk havaların gelmesiyle birlikte baş gösteren ateşli hastalıklar erken teşhis ve tanı ile hızlı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Önemli olan belirtiler dahilinde mutlaka bir doktora görünülmesi gerektiğidir. Genellikle aileler çocuklarının ateşi çıktığında paniğe kapılıp üstünü örteler ki bu bir hatadır. Ateşin yüksek veya düşük olması hastalığın ciddiyeti ile paralel gitmez. Önemsenmeyecek basit bir vira enfeksiyonda yüksek ateşe sebep olur. İdrar yolu veya boğaz iltihabında düşük ateş de olabilmektedir. Bunun yanında bronşit, grip, ishal, diş çıkarma gibi durumlar da ateşin çıkmasında tetikleyicidir. Vücut Isısın Yükselme NedenleriVücut ısısın normalin üzerine çıkmasına ateş diyoruz. Ateş durumunu düzenleyen beyindeki hipotalamus denen bölgedir. Vücut ısısın yükselmesi mikrop ve organizmalara karşı vücudun kendisini savunması anlamına gelmektedir. Normal vücut ısısı koltuk atlında 37,4 kulakta 37,8 ve rektumda 38 derecenin altında seyretmektedir. Bu derecelerin üzerindeki değerler ateş olarak nitelendirilir. Ateş ölçümü kulaktan, koltuk altından, ağızdan ve rektumdan yapılabilmektedir. Çocuklarda en sık tercih edilen kulak termometresidir.
ateşli hastalıklar

Ateşin Yol Açtığı HastalıklarÜst solunum yolu enfeksiyonları bakteri ve virüslere bağlı oluşan ve en sık görülen hastalıktır. Viral adı verilen enfeksiyonlar genellikle antibiyotik kullanmadan bol sıvı ve ateş düşürücü öneriler ile iyileşmektedir. Diğer enfeksiyonlar ishal, orta kulak iltihabı, sinüzit, döküntülü hastalıklar, idrar yolu iltihabı gibi hastalıklar ateşe neden olmaktadır. Zatürre, menenjit, tüberküloz gibi enfeksiyonlar ciddi ve bir o kadar tehlikeli rahatsızlıklardır. Ateşli Havale TehlikelidirFebril Konvulzyon adı verilen ateşli havale 6ay-5 yaş arasında çocuklarda ani ateş yükselmesi ile kendisini belli eder. Bununla birlikte dişlerde kilitlenme, kol ve bacaklarda kasılma, bilinç kaybı, gözlerde kayma, morarma şeklinde kendisini belli eder. 10 saniye ile birkaç dakika arasında bu nöbetler değişebilir. Genel olarak ailede ateşli havel geçirme öyküsü bulunan çocuklarda daha sık bir şekilde görülmektedir.

Doktor Muayenesi İhmal Edilmemelidir
Enfeksiyonların neden olduğu ateşli hastalık belirti veriyorsa mutlaka panik yapmadan doktora başvurulmalıdır.  Gelişi güzel ilaç veya alternatif yöntemler kesinlikle denenmelidir. Bu hastalığın daha ileri bir aşamaya sıçramasına sebep olabilir. O nedenle evde uygulanacak yöntemler geri tepebilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü uzman doktorları ateşli hastalığın sebebine göre en etkin tedavi yöntemlerini uygulamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:05/02/2014
Okunma Sayısı:11518
Soru sor