Parmak bebek hayata tutundu

Parmak bebek hayata tutundu

24 haftalık doğan parmak bebek Meltem Hastanesi’nde hayata tutundu

Gebeliğin 24. haftasında 23 cm boyunda ve 845 gram ağırlığında dünyaya gelen parmak bebek Koç Ali, hayata tutunmayı başardı. Yüzde 1'in altında yaşama şansı tanınan Koç Ali bebek Özel Meltem Hastanesi  yenidoğan  yoğun bakım ünitesinde gördüğü uzun tedavi neticesinde taburcu edileceği günü bekliyor.

EKİBİMİZ BAŞARILARINA BİR YENİSİ DAHA EKLEDİ

Özel Meltem Hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Hilda Keykubad yaptığı açıklamada, 24 haftalıkken dünyaya gelen prematüre bebeğin, erken ve küçük doğuma bağlı olarak oluşan solunum ve gelişim sıkıntılarını çözmeye çalıştıklarını belirterek "Bebeğimiz verdiğimiz tedavilere bugüne kadar güzel yanıt verdi ve ekibimiz başarılarına bir yenisini daha ekledi" dedi. Koç Ali bebeğin tedavisi tam 87 gün boyunca, hastanemiz uzman doktorları, hemşireleri ve diğer görevlileri tarafından büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Solunum cihazına bağlanıp takip edilen minik bebeğin, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor. Şuanda 1.900 gram ağırlığına ulaşan parmak bebek Koç Ali, artık taburcu edileceğini günü beklemeye başladı. Parmak bebek olarak dünyaya gelen oğluna kavuşan anne İmmihan TEKİN sevincini bizlerle paylaştı. Anne İmmihan TEKİN “ Oğlum benim için bir mucize… 6 aylık doğdu ama yaşama tutunmayı başardı. Göstermiş oldukları yakın alaka, ilgi ve hizmetlerinden dolayı doktorlarımıza, hemşirelere ve diğer görevlilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIMDA TAM DONANIM ŞART

Özel Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi veren uzmanlar “Hastanemiz yoğun bakım ihtiyacıyla dünyaya gelen özel bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, uzman sağlık personelinin özenli hizmet yaklaşımıyla, yüksek standartlarda hizmet vermektedir. İri bebek, çoğul gebelik, erken doğum, diyabet, zor doğum sonucu oluşabilen organ hasarları gibi birçok hastalığa sahip bebeği ağırlamak için her zaman tüm donanımıyla hazır bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Bölümümüz, son teknoloji medikal ekipmanlarıyla 7 gün 24 saat faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Güncelleme Tarihi:19/04/2024
Yayınlama Tarihi:20/05/2016
Okunma Sayısı:12865
Soru sor