Lazerle ben aldırma zararlı mı?

Lazerle ben aldırma zararlı mı?

Günümüzde gelinen nokta ile lazerle ben aldırmak şimdi oldukça kolay. Ancak bunun uzman bir doktor ve deneyimli bir ekip ile yaptırmak gerekiyor. Lazerle ben aldırma hakkında akla takılan soruları Özel Meltem Hastanesi medikal estetik Kordinatörümüz cevapladı.

Ben aldırma hakkında akıllara takılan 3 önemli soruyu yanıtlayan Kordinatörümüz, benleri aldırmanın zararı olmadığını altını çizdi. Konu hakkında konuşan Kordinatörümüz: “Benleri aldırmanın hiçbir suretle zararı yoktur. Ancak hangi benin, nasıl alınacağına uzman doktor karar vermelidir. Çünkü benin iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğuna göre durum değişecektir. Dermatoskop dediğimiz cihaz ile söz konusu benler incelemeye alınır. Şayet ben iyi huylu ise lazer veya cerrahi yöntem ile rahatlıkla alınabilir. Ancak kötü niyetli olduğu düşünülen bir ben var ise doğru tanı için biyopsi gerekebilir. Yapılacak biyopsi sonrasında tanı konduktan sonra benin alınması uygun olacaktır. Halk arasında yaygın olan “kötü huylu ben alınmaz” inanışı doğruyu yansıtmaz. Elbette kötü huylu benleri almak daha zor bir işlemdir. Operasyon öncesi ileri uygulamalar yapılarak benin yapısı iyice anlaşılmalıdır. Benin iyi huylu anlaşıldığında işlem çok daha kolay olacaktır. Benler cerrahi olarak alınabildiği gibi lazerle de alınabilmektedir.”

Hastanemizde ben aldırma işleminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi almak için https://www.meltemhastanesi.com/ben-aldirma linkini ziyaret edebilirsiniz.

Beni Aldırdıktan Sonra İz Kalır Mı?

Akıllara takılan bir başka sorunun da beni aldırdıktan sonra izin kalıp kalmayacağı olduğunu söyleyen Kordinatörümüz: “Şayet ben çok büyük ise iz kalabilir. Benleri cerrahi işlem ile yani keserek aldırmak ince bir çizgi iz bırakabilir. Bu durumda mevcut benleri lazerle aldırmak daha avantajlı konumdadır. Küçük benlerde iz sorunu yaşanmaz. Ancak büyük benlerde, mevcut benden daha küçük cilt renginden daha açık bir renkte iz kalabilir. Vücut kendisini onarmaya başladıkça zaman içerisinde bu izler yok olabilir. Şayet iz konusunda şüpheler var ise, ameliyat öncesi ilgili doktora bu izlerin kalıp kalmayacağı hakkında sorular sorulabilir. Uzman doktor benin durumuna göre gerekli açıklamaları yapacaktır.” dedi.

Beni Olan Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?

Genellikle gelen diğer bir sorunun ise benleri olan kişilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği olduğunu söyleyen Kordinatörümüz: “Benleri olan kişilerin güneşten korunmaları gerekmektedir. Beni olan kişiler güneşe yoğun bir şekilde maruz kalmamalıdır. Öğlen saatlerinde, 11:00 – 15:00 arası, en yoğun olduğu sıralar maruz kalmak sakıncalıdır. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri tercih edilmelidir. Çocuklar için 30 ve üzeri, yetişkinler için en az 15 UVA ile UVB ışınlarından eşit derecede koruma sağladığından emin olmak gerekir. Güneş kremi, güneşli ortama çıkmadan en az yarım saat önce sürülmelidir. Etkinin kaybolmaması için bu işlem 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır.Güneş koruma yöntemlerinden mutlak suretle sıklıkla yararlanılmalıdır. Şemsiye almak faydalı olacaktır. UV ışınlarından dolayı meydana gelebilecek yanıklardan sakınmak gerekir.”

“Bununla birlikte bakar aylarında ya da bulutlu günlerde de güneş ışınlarına karşı dikkatli olmak gerekmektedir. Bulutların arasından sıyrılıp gelebilecek az bir güneş ışını bile cilde zarar verecektir. Güneş ışınlarından korunmak için tedbirli giyinmek önemlidir. Güneş gözlüğü, şapka, şemsiye gibi aksesuarlar mutlak suretle taşınmalıdır. 50 faktöre kadar korumalı giysiler ve mayolar piyasada rahatlıkla bulunabilir. O nedenle bu gibi tedbirleri elden bırakmamak gerekir.“ diyerek cümlelerini bitirdi.

Ben aldırma fiyatları hakkında detaylı almak istiyorsanız hemen sorun formunu doldurabilir, dilerseniz hastanemizi şimdi arayarak fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi:04/05/2024
Yayınlama Tarihi:22/11/2016
Okunma Sayısı:24309
Soru sor