Kıl dönmesine karşı en etkili cerrahi yöntem

Kıl dönmesine karşı en etkili cerrahi yöntem
Plondial sinüs yani halk arasındaki tabiriyle kıl dönmesi, kuyruk sokumunda meydana gelen apse, enflamasyon, şişlik, deride açılmış delik şeklinde ortaya çıkmaktadır. Son yıllarda halk arasında oldukça sık görülen kıl dönmesi kişiye verdiği acı ile birlikte kişinin yaşam standardını da alta çekmektedir. Kıl dönmesi sadece kuyruk sokumunda meydana gelmemektedir. Göbek ve koltuk altında da ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde görülme sıklığı kadınlara göre daha sıktır. Genç yaşlarda görüldüğünde kişinin okul hayatını da olumsuz etkilemektedir.
kıl dönmesi

Kıl Dönmesi Neden Olur?

Kıl dönmesi, araştırmalara göre iki kalça arasında kalan bölgeye sırt ve baştan dökülen kılların sıkışması, yürürken sürtünme ile bu dökülen kılların deri altına girerek yumak oluşturması sonucu kendisini belli eder. Burada oluşan deliklerden bazı bakteri türleri içeri girer ve ortaya bir yumak çıkar. Kıl dönmesi durumu genel olarak enfeksiyon çıkasaya kadar kendisini pek belli etmemektedir. Önce apseler meydana gelir ardından ağaç kökünü andıran sinüsler ilerler ve büyüme gösterir.Kıl Dönmesinde Tedavi

Kıl dönmesinde tedavi
aciliyet gerektiren bir durumdur. Çünkü hasta oturamadığı gibi rahat harekette edememektedir. Bu apse eğer çok büyük bir şekilde değilse lokal anestezi yeterli olacaktır. Anestezi sonrası apse bir inzisyonla boşaltılmaktadır. İyice yıkanır ve temizlenir. Üstü antibiyotikli pomadlarla kapatılır. Ardından cilt altına yer etmiş ağaç kökü şeklindeki kıl yuvalarına yönelik cerrahi tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Kısmi veya total çıkarma, açık bırakma ya da primer kapama yöntemleri uygulanarak tedavi işlemi bitirilir.
kıl dönmesi tedavisi

Kıl dönmesi durumu tedavi sonrasında da kendini gösterebileceği için kesinlikle uzman eller tarafından yapılmalıdır. Özel Meltem Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü uzman doktorları kıl dönmesi tedavisini etkili bir şekilde uygulayarak hastalarını sağlıklarına kavuşturmaktadır.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:11/12/2013
Okunma Sayısı:12932
Soru sor