Kadın doğumda sağlıklı süreç

Kadın doğumda sağlıklı süreç
Her anne adayı ister bedensel olsun ister psikolojik olsun rahat bir doğum sürecine girmeyi istemektedir. Bu en doğal hakkıdır. Bu süreçte kişinin sağlığı ön planda tutulmalıdır. Doğum süreci uzmanlık isteyen ve uzman kontrolünde ilerlemesi gereken bir süreçtir. Rahat bir doğum süreci için ister sezaryen olsun ister normal doğum olsun öncelikle doğru hastane ile uzman bir doktor ve ekip ile bu doğum sürecine girilmelidir. Eğer herhangi bir risk yok ise genellikle uzman doktorlar normal doğumu tercih etmektedirler.

Normal Doğum Süreci
Normal doğumun en büyük avantajı doğal olması ile birlikte anne ve bebeğin sağlığının ön planda tutulmasıdır. Operasyon sürecinin kolaylığı yanı sıra normal doğum sonrasında annenin ayağa kalkması da oldukça hızlı olmaktadır. Normal doğum ile dünyaya gelen bebekte solunum sıkıntısı riski neredeyse yoktur. Normal doğum ile dünyaya gelmiş bebeklerde meme emme, memeye masaj gibi yetkinlikler fazladır. Bebeği dış ortama hazırlayan bebeğin kordon kanında tespit edilen mutluluk hormonu normal doğum esnasında salgılanmaktadır. Bu durum bebeğin hormonal dengesini korumasında önemlidir. Normal doğum ile dünyaya gelen bebekler anneleri ile ilk teması sağlaması ile annesine olan bağı da artmış olacaktır.Hangi Durumda Sezaryen Doğum Tercih Edilmelidir?Sezaryen doğum hamilelik sürecinde bebek 28 haftalık olduğunda planlı olarak tasarlanmaktadır. Bebeğin iri olması, leğen kemiği çıkışının dar olması, doğum ağrıları esnasında kalp atımlarında meydana gelebilecek sorunlar, düzenli ağrılara rağmen rahim ağzı açılmıyorsa, annenin ıknma ile ilgili risk oluşturacak durumları var ise, bebeğin yatış pozisyonu uygunsuz ise, çocuğu besleyen plasenta adlı yapının rahim ağzını kapaması durumlarında sezaryen doğum tercih edilebilmektedir.

Sezaryen Doğumun Avantajları Var Mıdır?
Her ne kadar normal doğum öncelikli tercih edilse de sezaryen doğumun da kendisine göre avantajları bulunmaktadır. Bunlar bebeğin sıkıntıya düşme durumunun olmaması, doğum ağrılarının olmaması, genel anestezi vasıtasıyla yapıldığından anne adayı uyandığında bebeğini görüyor oluşu artılarıdır. Bununla birlikte spinal anestezi yapılmış ise doğumdan birkaç saniye sonra bebek annesine kavuşmuş olacaktır.Doğumda Uzman Eller ÖnemlidirDoğum sürecinin sağlıklı bir şekilde geçmesi için kaliteli bir hastane ve alanında uzman ekip önemlidir. Oluşabilecek herhangi bir acil durumda en hızlı ve sağlıklı şekilde müdahale yapılması önemlidir. Bu nedenle seçilecek hastane ve hekim çok büyük önem arz ederi. Alanında uzman kadın doğum uzmanları ile bu süreç çok daha sağlıklı ve emin ilerleyecektir. Özel Meltem Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum bölümü uzman doktorları ile anne adayının bu süreci rahat atlatması için gerekli yöntemleri uygulamakta anne adayının bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşmasına vesile olmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:30/12/2013
Okunma Sayısı:8684
Soru sor