Hemoroid ameliyatı ile kesin çözüm

Hemoroid ameliyatı ile kesin çözüm
Hemoroidler kısaca makattaki kan damarlarının şişmesi durumudur. Çok yaygın olmakla birlikte varisli damarlara çok benzerler. Günümüzde özellikle bizim toplumumuzda oldukça sık görülen bu hastalık tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşantısını olumsuz yönde etkilemektedir. Vücutta anal kanalda oluşabileceği gibi bazen anüsün dışında hissedilebilmektedirler. İnsanların en az üçte birinde hemoroid diğer adıyla basur görülmektedir. Hemoroidler yani bu şişmiş damarlar acı verirler. Anal bölgede acı vermekle birlikte kanama şeklinde de kendini belli edebilirler. Hemoroidin BelirtileriBüyük tuvalet yapılırken büyük bir acı hissedilebilir ve tuvalet sırasında makattan kan gelebilir. Bu hemoroidin en büyük habercisidir. Acılı, baharatlı yemekler, alkol, hamilelik, ayakta fazla kalma veya fazla oturma hemoroidi tetikleyen unsurlardır. Hemoroidlerin en çok rastlanan nedenlerinden birisi de kabızlıktır. Ikınma ve baskı ile birlikte anal kanallardaki damarlarda basınç oluşmaktadır. Bu damarlar bu basınçla birlikte büyüyüp hemoroidlerin oluşmasına neden olmaktadır. Hemoroidler hamile kadınlarda ve doğum sonrasında da oldukça yaygın olarak görülürler.
hemoroid tedavisi

Hemoroidlerin ırsi olduğuna dair de bulgular mevcuttur. Dış basur ve iç basur olarak ikiye ayrılmaktadırlar. Dış basur anüs bölgesinin kapanmasını sağlayan kas altındaki toplardamarın genişlemesiyle ortaya çıkmaktadır. İç basur ise anüs bölgesinin kapanmasını sağlayan büzgen kasın üstünde bulunan toplardamarın genişlemesi ile ortaya çıkar. İç basur sarkarak makattan dışarı çıkma eğilimindedir. Dış basur ise dışkı genişlemesi sonucu dışarıya sarkma halidir.

Hemorodin Tedavisi İle Kurtulun

Hemoroidin tedavisi ise gelinen nokta ile şimdi oldukça kolaydır. Hemoroid ilk iki evresinde diyet, fitil, krem, ağrı kesiciler ve oturma banyosu uygulamaları ile iyileşebilmektedir. Ancak hemoroidal hastalık 3. Ve 4. Evreye gelmiş ise genellikle cerrahi yöntem uygulanır. Açık hemoroidektomi, kapalı hemoroidektomi, stapler denilen dikişsiz hemoroidektomi ve mühürleyici cihazlarla yapılan hemoroidektomidir. Yöntem ne olursa olsun amaç hemoroidal yapıyı ortadan kaldırmaktır. Hangi yöntemin kullanılacağı hemoroidin durumuna göre değişiklik göstermektedir.  Özel Meltem Hastanesi Genel Cerrahi bölümü uzman doktorları hemoroidal hastalığa karşı en etkin yöntemleri kullanarak bu rahatsızlığı ortadan kaldırmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:06/02/2014
Okunma Sayısı:14490
Soru sor