Göz hastalıkları ihmale gelmez

Göz hastalıkları ihmale gelmez

Gözlerimiz en önemli organlarımızdan biridir. Gözde meydana gelebilecek bir hastalık hayatımızı oldukça zora sokacaktır. Bu sebeple göz sağlığına çok daha dikkat etmek durumundayız. Günümüz modern tıp teknolojisi ile pek çok sıkıntılı göz hastalığı tedavi edilebilmektedir. Göz hastalıkları çok çeşitli olmakla birlikte katarakt, şaşılık, arpacık, göz tansiyonu, miyop, hipermetrop, göz tembelliği, göz tansiyonu, göz ağrısı, göz kanlanması, göz alerjisi, göz kuruluğu, göz kapağı şişliği gibi başlıca göz hastalıkları mevcuttur.

Hangi Göz Hastalıkları Bizi Tehdit Ediyor?

Göz hastalıklarına kısaca değinecek olursak;

Astigmatizma: Işığın retinada odaklanmasını etkilemekle birlikte görüntünün beyne düşüşünde bozulma yaratmaktadır. Hastalık olmamakla birlikte oldukça sık rastlanan bir durumdur. Hem uzak hem de yakın objelerde bulanık görme durumu vardır. Bu kişilerde göz kayması, göz yorgunluğu gibi rahatsızlıklara yol açmaktadır.

Miyop: Kişi yakındaki objeleri net görmekle birlikte uzaktaki nesneleri bulanık görmektedir. Miyop rahatsızlığı genellikle 20 yaşın altında başlamaktadır. İlk olarak 8-12 yaşları arasında görülür.

Hipermetrop: Uzaktaki objelerin net görüldüğü gibi yakındaki objelerin bulanık görülmesidir. Özenli bir muayene gerekir çünkü gizli hipermetrop gözden kaçabilmektedir.

Katarakt: Gözün kendi merceğindeki şeffaflık kaybına denmektedir. Sisli ve bulanık görme durumudur. 50 yaş sonrası görülme sıklığı vardır.

Glokom (Göz Tansiyonu): Glokomun değişik tipleri olmasıyla birlikte gözün kendi sıvısı üretildikten sonra sklera ve kornea arasındaki süngerimsi membranda gözü terk etmektedir. Bu alanda meydana gelecek bir blokaj göz tansiyonunu yükseltmektedir.

Kuru Göz: Göz sağlığı açısından göz yaşı oldukça önemlidir. Sürekli bir göz batması durumu hissedenlerde kuru göz sıkıntısı olabilir. Kuru gözün belirtileri arasında göz kırpma refleksinin azalması, kimyasal yanıklar, çevresel faktörler vardır.

Yukarıda belirttiğimiz göz hastalıklar gibi daha pek çok hastalığa karşı Özel Meltem Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü doktorları her türlü muayene ve tedaviyi yapmaktadır. Gözümüz son derece önemli bir organımız olmakla beraber hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmemiz açısından büyük öneme sahiptir. Göz hastalıkları belirtilerine göre muayene yapılmakta ve sorun teşhis edilerek ona göre bir tedavi yöntemi uygulanmaktadır.  

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/11/2013
Okunma Sayısı:9500
Soru sor