Fako ile Katarakt Ameliyatı

Fako ile Katarakt Ameliyatı

Katarakt nedir

Göz merceğinin yaşlanması olayına katarakt denir. Eskiden dünyada körlüklerin nedeni katarakt idi ama şimdi ise katarakt ameliyat yolu ile giderilmektedir. Toplumda 70 yaş üstü insanların %75 i katarakt olur. Katarakt tedavi edilmez ise körlükle sonuçlanır.

Katarakt neyden kaynaklı olabilir?

Yaşlılık katarakt olma riskini arttırır.
Konjenital (doğumsal) anne karnında geçirilmiş kızamıkçık katarakta yol açabilir.
Herediter( kalıtsal ) ebeveynler tarafından kalıtım yolu ile geçebilir.
Çocuk doğduğu anda katarakt olabilir.
Endokrin(diyabet, tiroit hastalıkları vb.) hastalıklar
Uzun süre ateş karşısında olan insanlarda katarakt olabilir.

Kataraktın belirtileri;

Görmede yavaş yavaş azalma
Işığa hassasiyet (göz kamaşması)
Çift görme
Gözlük numaralarının sık değişmesi
Renklerde soluklaşma veya sararma
Okuma zorluğu
Gece görüşünde bozulma

Katarakt tedavisi

Tek tedavisi cerrahi ameliyattır.

Fako Yöntemi (Fakoemülsifikasyon Tekniği)


Katarakt tedavisinde kullanılan diğer bir yöntem ise fako göz ameliyatı yöntemidir. Bu yöntem ile göz içine 2,2 mm'lik kesiden girilir. Bu derece ufak bir kesiden yalnız çok tecrübeli katarakt doktorları ameliyat yapabilir. Katarakt ameliyatı sırasında özel bir sıvı olan "Viscoelastik jel" kullanılır. "Viscoelastik jel" ile doğal merceğin gözün diğer tabakalarından zarar verilmeden ayrılması sağlanır. Her hastaya özel olmakla beraber tek kullanımlıktır.

Saydamlığını yitirmiş göz içi merceği ultrasonik ses dalgaları yayan özel bir cihazla göz içinde parçalanarak emilir. Yapay, katlanabilir bir mercek göze yerleştirilir. Kesi ufak olmasından dikişe gerek duyulmaz. Enfeksiyon olasılığı nedeniyle iki gözün ameliyatı aynı gün yapılmaz. İki gözün ameliyatı arasındaki sürenin en erken 1 hafta olması tavsiye edilir.

Katarakt tedavisi, mikro cerrahi gerektiren oldukça önemli bir ameliyattır;
Ameliyatın başarılı olmasını, doktorun deneyimi ve ameliyatın gerçekleştirildiği ameliyathane sterilizasyonu ve kullanılan malzeme kalite ve sterilizasyonu direkt olarak etkiler.

Fako göz ameliyatı fiyatı

Fako katarak göz ameliyatı yapan hastanelerden birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Fako katarak göz ameliyatı fiyatı ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/11/2014
Okunma Sayısı:13618
Soru sor