Genel cerrahide uzman kadro önemlidir

Genel cerrahide uzman kadro önemlidir
Genel cerrahi vücutta kendini belli eden sistematik sorunların cerrahi müdahalesi ile tedavi edilmesini kapsamaktadır. Genel cerrahinin alanı çok geniştir. Bu nedenle diğer branşlarla da ortak çalışma durumu söz konusu olabilmektedir. Genel cerrahi hastalarının büyük bölümünü farklı tiplerdeki kanser vakaları oluşturmaktadır. Bu tür hastalar için tanı, ameliyat ve sonraki tedavi sürecinin planlanmasında Gastroenteroloji, Patoloji, Radyoloji, Medikal Onkoloji ile bir takım çalışması yapmak gereklidir.
Genel cerrahinin bir diğer adımı da travmatolojidir. Travma ile birlikte pek çok organ tahribi, yaralanmaları Üroloji, Ortopedi, Nöroşirurji, Kalp ve Damar Cerrahisi bölümleri ile ortaklaşa hareket edilmelidir. Özellikle şiddetli çoklu organ yaralanmalarında ortaklaşa bölümlerin iş birliği önemlidir.
Genel cerrahinin önemli işlevi hastaların operasyon sonrası normal yaşam standardına geri dönmesini sağlamaktır. Bu da yine bir başka bölüm olan Fiziki Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü ile iş birliği gerektirmektedir.
genel cerrahi

Genel Cerrahi İle Ağır Hastalıklar Bitiyor

Genel Cerrahi Bölümü günümüzün sık karşılaşılan tiroid, yemek borusu, meme, ince ve kalın bağırsak hastalıklarına çare olmaktadır. Bunun yanında yaygın olarak görülen basur yani hemoroid de yine Genel Cerrahi kapsamında tedavi edilmektedir. Bu tip yaygın hastalıklar eğer geç kalınmış ise büyük sorunlar ortaya çıkarabilmektedirler. Kalp ve damar cerrahisi yine uzmanlık isteyen bir alandır. Bu konuda yeterliliğe sahip bir hastane ve alanında uzman cerrahlar tercih edilmelidir. Günümüzde kalp ve damar tıkanıklıkları ve cerrahi gerektiren girişimler başarılı şekilde yapılabilmektedir. Pankreas, karaciğer, safra kesesi ve safra yolları, fıtık cerrahisi yine genel cerrahi birimi doktorları ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Genel Cerrahi geniş bir alanı kapsadığından önemli iç organ hasarları ve farklı türdeki tümör vakaları bu alanın ilgi odağıdır. Bu tip travmalar ile gelen vakalar cerrahi operasyon kapsamında başarılı bir şekilde sağlığına kavuşturulmaktadır.

Uzman Kadronun Önemi
Kasıkta ağrı, şişlik ve göbek bölgesindeki şişkinlikler doğru teşhis ve tanılar doğrultusunda genel cerrahi vasıtasıyla iyileştirilmektedir. Farklı bölgelerdeki meydana gelebilecek tümör ve fıtıklar hastanın durumuna göre uygun bir operasyon ile tedavi edilebilmektedir. Genel cerrahinin bu kadar geniş bir alan olması, genel olarak cerrahi operasyon gerektiren yerlere uygun girişimler yapmasına olanak tanır. Genel cerrahide önemli olan doktorun konudaki uzmanlığı ve yeterliliğidir.Özel Meltem Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü, uzman doktorları ile cerrahi travmalara gerekli operasyonları yaparak hastayı sağlığına kavuşturmaktadırlar.         
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:04/12/2013
Okunma Sayısı:10275
Soru sor