Burun estetiği ile yeni bir görünüme kavuşun

Burun estetiği ile yeni bir görünüme kavuşun

Estetik burun ameliyatı kısaca burnun yeniden şekillendirerek yüz ile uyumlu, estetik bir hale getirilmesi işlemidir. İnsanlar yüzün en önemli bölümlerinden biri olan burunun beğenmedikleri yerlerini değiştirebiliyor, istedikleri görünümü verebiliyorlar.

Cerrahi operasyonlar, günümüz imkanları ve uzman cerrahlar ile oldukça kolay ve kaygısız bir hale gelmiştir. Doğru hastane ve doğru cerrah ile burun estetiği ameliyatı daima olumlu sonuçlar vermiştir. Kişi istediği burna sahip olurken herhangi bir solunum problemi varsa bu vesile ile o sorunu da çözmüş oluyor.


Yeni ve Sağlıklı Bir Görünüm İçin

Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Gökalp Dizdar burun estetiği operasyonu hakkında şöyle konuşuyor; 'Burun estetiği yani diğer adıyla Rinoplasti'de, yapılacak işlem öncesi hastanın tam olarak ne istediği iyi anlaşılmalıdır. Uzman doktor önceden çekilecek hastanın burun fotoğraflarıyla hastayı bilgilendirerek nasıl bir süreçle operasyon yapacağını açık bir ifadeyle anlatmalıdır. Hasta fazla hayallere kapılmayarak yüzü için en ideal burunda karar kılmalıdır. Burada hastanın yüzüne uyumlu olacak burunun ötesinde daha uç isteklerde bulunması hem hastanın ileride hayal kırıklığı yaşamasına sebep olur hem de doktoru güç durumda bırakır.'

Hastanın yüz şekli, kıkırdak yapısı, burun kemikleri, yaşı, cilt kalınlığı ve beklentileri ortaya konarak en ideal biçimde karar verileceğini belirten Op. Dr. Dizdar, 'Ameliyat öncesi hastanın herhangi bir alerjisinin olup olmadığı, daha önce bir operasyon geçirip geçirmediği de göz önünde bulundurulmalıdır. Sonrasında uygun anda operasyona derhal başlanır.' demektedir.

Rahat Bir Ameliyat Süreci

'Burun estetiği ile hastaya en ideal görünümü vermek amaçlanmaktadır.' diyen Op. Dr. Dizdar ameliyat sürecine dair şunları söylüyor; 'Burun estetiği ameliyatı temelde iki farklı şekilde yapılır. Bunlardan biri açık teknik, diğeri ise kapalı tekniktir. Burun içinden yapılacak olan kapalı teknik ile operasyon sonrası iz kalmaz. Diğer bir teknik olan açık teknikte kesi burun önünden yapılmaktadır. Estetik burun ameliyatları duruma göre genel veya lokal anestezi şeklinde yapılmaktadır. Lokal anestezide hasta uyanıktır fakat anestezi ile uyuşturulduğu için hiçbir şey hissetmez. Ameliyatta önceden belirlenmiş olan burun şeklini burun kıkırdakları ve kemiklerine uygulayacağı müdahale ile vermekteyiz. Kemikte ve kıkırdakta fazlalıklar varsa alınmakta eksik veya çukurluk mevcut ise yine kemik ve kıkırdak parçalarıyla tamamlanmaktadır.'

 

Burun estetik ameliyatlarında her cerrahın kendine özgü farklı bir tekniğinin olduğunu belirten Op. Dr. Dizdar 'Operasyon sonrasında burnun yeni şeklinin korunması amacıyla burna bir alçı uygulanır. Gerektiğinde burun içine tampon da konulabilir.' demektedir.

Ameliyat Sonrası Süreç İle Yeni Bir Hayat

Burun estetiği ameliyatı sonrası sürece de değinen Op. Dr. Dizdar şunları söylemektedir; 'Burun estetiği ameliyatı oldukça rahat ve hızlı bir süreçle işler. Normal olarak hasta 1-2 gün içerisinde normal yaşamına dönmektedir. 1 Hafta sonra ise kişi yavaş yavaş iş yaşantısına da dönebilmektedir. Bu süre zarfında burnun dışarıdan darbe almamasına dikkat edilmelidir. 1-2 hafta süreyle vücudu yoracak spor faaliyetlerinden ve güneş ışığından uzak durulmalıdır. Yüz yıkarken yavaş ve hassas davranılmalıdır. Gözlük kullananlar 8 hafta kadar gözlük takmamalıdır. Ameliyat sonrasında hafif kızarık, morluk ve şişlikler olabilir. Bunlar 2-3 gün içerisinde kendiliğinden iyileşmektedir. Bu süreç içerisinde hastayı sık sık kontrol etmekte ve ilerlemeyi izlemekteyiz. Genel olarak herhangi bir ağrı ya da sancı olmaz. Fakat oluşabilecek hafif ağrılarda bizim de uygun gördüğümüz ağrı kesici ilaçlar verilebilir.'

Özel Meltem Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Bölümü uzman cerrahları, yıllardır olduğu gibi burun estetiği ameliyatlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Hastanemizde uyguladığımız burun estetiği ameliyatları ile hastalar yeni görünümlerine kavuşarak hayatlarına mutlu ve güvenleri tazelenmiş şekilde devam etmektedirler.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:04/12/2013
Okunma Sayısı:12658
Soru sor