Burun estetiği ile kendinize güveniniz gelsin

Burun estetiği ile kendinize güveniniz gelsin
Burun estetiği yani diğer adıyla rinoplasti, son yıllarda insanların oldukça sık yaptırdığı ve estetik cerrahi operasyonlar arasında en sık tercih edilen ameliyatlardan birisidir. Kişi burun şeklinden memnun olmadığı için bu ameliyata başvurduğu gibi nefes alma güçlüğü çekiyorsa da bu operasyonlara başvurabilmektedir. İnsan yüzünün önemli elemanlarından birisi olan burun, ancak estetik bir görünümde olduğu takdirde kişiye özgüven sağlar, sağlığını korur. Burun estetiği ameliyatına giren hastalar burun yapılarını düzelttikleri gibi özgüvenlerinin de tazelendiğinin farkına varmaktadırlar.Burun estetiği ameliyatı doğuştan burun yapısının bozuk olduğu durumlar gibi sonradan meydana gelmiş, çarpma, vurma ile ortaya çıkan deformeler için de uygulanmaktadır. Estetik burun cerrahisinde fonksiyonel ve estetik algı aynı anda işlemektedir. Burun hem sağlıklı, doğal hem de fonksiyonel açıdan kusursuz olmalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi


Burun estetiği ameliyatı öncesi
hastaya gerekli bilgilendirmeler verilmelidir. Burun yapısından memnun olmayan kişi aklındaki şekli belirleyerek doktora söyler. Doktor ile hastanın diyaloğu önemlidir. Hasta fazla hayale kapılmamalı ve kendisine en uygun burun yapısını tercih etmelidir. Uzman cerrah imkanlar dahilinde olabilecek en uygun burun yapısını hastaya söyleyecektir. Uzman cerrah hastanın fotoğrafına bakarak yüz yapısına nasıl bir burnun gideceğini hesap eder. Hastaya çizimlerle bunu gösterir. Ortak paydada buluşulduktan sonra operasyon başlar.
burun estetiği

Diğer sorulan sorulardan birisi de burun estetiğinde yaş olgusudur. Burun estetiği yaptıracaklarda yaş kızlarda en az 16, erkeklerde 17'dir. Bunun nedeni kişinin kemik yapısının oturmuş olması gerektiğidir. Burun estetiğinde üst yaş sınırı bulunmamaktadır.Burun Estetiği Ameliyatında YöntemBurun estetiği ameliyatı hastanın durumuna göre lokal anestezide veya genel anestezide yapılmaktadır. Ameliyat süresi ortalama 1-2 saat kadar sürmektedir. Ameliyat genellikle kapalı teknikle yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda açık teknik dediğimiz burun deliklerini birbirinden ayıran kolumella denilen yerden ufak bir kesi vasıtasıyla yapılabilir.Ameliyat esnasında burun derisi, kıkırdak ve kemik birbirinden ayrılmakta, burna yeniden şekil verilmektedir. Gerekli araçlar vasıtasıyla burunda fazlalık varsa alınmakta, eksik yerler varsa doldurulmaktadır. Ameliyat sonrası deri yeni oluşturulan çatının üzerine kapatılmaktadır. Ameliyat sonrasında burnun yeni şeklini koruması için bir atel ile kapatılmaktadır. Burada nefes almayı engellemeyecek yumuşa ve uygun materyaller kullanılmaktadır.Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Ameliyat sonrası düşünülenin aksine süreç ağrılı geçmez. Hafşf sızlamalar olabilir fakat bu ağrı kesiciler vasıtasıyla kesilebilmektedir. Estetik burun ameliyatlarında nadir de olsa göz kapak ve çevresinde morarma görülebilir. Bu morarma ve şişmeler doğal bir süreçtir ve kendiliğinden geçecektir. 1-2 hafta süre içerisinde hiçbir şey kalmayacaktır.Ameliyattan bir hafta kadar sonra kişi normal hayatına dönmektedir. Kişi okuluna veya işine yavaştan dönemeye başlayabilir. Bu esnada kişi sadece bünyesini yoracak ve ıkınmasını sağlayacak işlerden uzak durmalıdır. Ayrıca burna kesinlikle darp almamalıdır. Aynı zamanda sıcak ortamdan ve güneşten de bir müddet uzak durmak gerekmektedir.Ortalama 1 ay kadar gözlük takılmamalıdır. Aynı şekilde 7 gün boyunca kontakt lens takılmamalıdır.
Toplamda 1-2 hafta sonrasında burun doğal bir görünüme kavuşmuş olacak, ameliyat edildiği anlaşılmayacaktır. Burun yapısının tam manasıyla oturması 5-6 ay kadar sürmektedir.
Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümü doktorları ile estetik burun ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirme kişinin yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:27/12/2013
Okunma Sayısı:10623
Soru sor