"bebek dostu hastane" ünvani aldik

Sağlık Bakanlığının, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için hastaneleri teşvik amacı ile 1991 yılından bu yana \"Bebek Dostu Hastane\" projesi kapsamında, hastanemiz gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde 27 Haziran.2008 tarihinde \"Bebek Dostu Hastane\" ünvanını almıştır.

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ile UNICEF'in (Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuk Yardım Fonu) tüm dünyada başlattığı ve ülkemizde de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları uygulamasının ana amacı, bebeklerin anne sütüyle emzirilmesi, emzirmenin teşvik edilmesi ve korunmasıdır. Bu uygulama ile bebek ölümlerini azaltmak ve sağlıklı nesiller oluşturmak hedeflenmektedir ve bu anlamda Bebek Dostu Hastane olabilmek için, yoğun ve süreklilik gerektiren çalışmalar yapmak gerekmektedir. 2005 yılında, sağlık personeli öncelikli olmak üzere, tüm çalışanların, anne sütü ve emzirme ile ilgili eğitim almasıyla başlayan çalışmalarda, anne ve anne adaylarına, bebek hemşireleri tarafından bilgi aktarımında bulunuldu ve annelerin 24 saat soru sorabilecekleri danışmanlık hizmeti verildi ve halen verilmektedir.Bu çalışmaların sonucunda, yeterliliği Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından değerlendirilen hastanemiz, 27 Haziran 2008 günü İstanbul Grand Cevahir Otel\'de düzenlenen bir törenle "Bebek Dostu Hastane" ünvanını almaya hak kazandı.


Anne Sütü Bebekler İçin Neden En İdeal Besindir?
Anne sütü ile beslenme en doğal ve en sağlıklı yöntemdir. Bebeklerin normal büyüme ve gelişmelerini sağlayacak en uygun besin anne sütüdür. Hiçbir mama veya süt anne sütünün yerini tutamaz. Aileye hiçbir yük getirmeden doğumdan sonra 6 ay bebeğin tüm besin gereksinimlerini ( enerji, protein, yağ, vitamin ve mineral ) karşılayacak özelliktedir.

Daha çok emzirme = daha çok uyarı = daha çok süt

  Bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü veriniz. Bebek doğduktan sonra anne ile aynı odayı paylaşmalıdır. Bu durum anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir.
  Bebek doğduktan sonraki yarım saat içinde mutlaka emzirilmelidir.
  Bebeğinizin, annesinin ilk sütünü alması, bebeğinizi enfeksiyonlardan korur.
  Sağlıklı her anne bebeği için yeterli anne sütü üretebilir.
  Anne sütünü hazırlamak gerekmez. Ekonomiktir, mikropsuzdur, sindirimi kolaydır, protein açısından zengindir.
  Anne sütü allerjik değildir.

ANNE SÜTÜ İLE BESLENME, HER BEBEĞİN EN DOĞAL HAKKIDIR...

BEBEK NE KADAR ÇOK EMERSE, ANNE O KADAR ÇOK SÜT ÜRETİR !



 

Güncelleme Tarihi:22/12/2021
Yayınlama Tarihi:29/06/2008
Okunma Sayısı:10069
Soru sor