Ateşli hastalıklarda doktor muayenesi önemlidir

Ateşli hastalıklarda doktor muayenesi önemlidir
Kış mevsimi ile birlikte özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklar kolaylıkla ateşli hastalıklara yakalanabiliyorlar. Bunlardan birisi olan grip ilerlediği takdirde çok ağır hastalıklara kapı açabilmektedir. Kış aylarının en yaygın hastalığı olan gripten korunmak için doktor tavsiyeleri önemlidir.
Grip belirtileri dahilinde mutlaka bir doktor kontrolüne gidilmelidir. Gribal enfeksiyon dünyada ölüme varan sonuçları ile oldukça ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Grip dediğimiz hastalık üst solunum yolu enfeksiyonudur ve aniden başlamaktadır. Yüksek ateşe sebebiyet veren grip 38 derecenin üzerinde syretmektedir. Kendisini belli etme süresi ise ortalama 2-3 gündür.

Belirtilere Dikkat
Eğer çocuk boğaz ağrısından şikayet etmeye başladıysa, baş ağrısı ve beraberinde ateş görülüyorsagribal enfeksiyon başlangıcı olabilmektedir. Titreme, burun tıkanıklığı, hapşurma, öksürme, iştahsızlık, baş dönmesi, mide bulantısı, yorgunluk, sırt ağrısı gribal enfeksiyonun başlangıcına işarettir.
Hastalık yeni başlıyor ise çocuğa evde ilaçla destek verilebilir. Ancak kesinlikle kafadan rastgele bir antibiyotik verilmemelidir. Antibiyotikler gribal enfeksiyon için tedavi edici değildir. Doktor onayı olmadan verilecek ilaçlar daha büyük sorunlara neden olabilmektedir.
grip aşısı

Grip Riskini Ortadan Kaldırmak İçinUzman doktorlar soğuk algınlığı ve gribe karşı kesin çözümün aşı olduğunu söylemektedirler. Doktor muayene ve tavsiyeleri ile daha hastalık kendisini göstermeden tedbir almak mümkündür. Belirtiler kesinlikle kulak ardı edilmemeli ve hafife alınmamalıdır. Belirtiler dahilinde doktora görünmek önemlidir. Pek çok kişi yanlış ilaç yöntemi ile çocuğunu daha da hasta yapmaktadır. Enfeksiyonun ilerlememesi için doğru teşhis ile doğru ilaçların verilmesi son derece önemlidir. Alanında uzman bir çocuk doktoru ateşli hastalıklara karşı nasıl bir yöntem izleyeceğini bilmektedir. Soğukların gelmesi ile birlikte kapalı ortamlarda bulunan zaman bu tip ateşli hastalıklar için davetiye çıkarır niteliktedir. Ölüme kadar sebebiyet veren ateşli hastalıklar ve grip ciddiye alınması gereken kış hastalıklarındandır. Özel Meltem hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü uzman doktorları, tam teşekküllü muayene yaparak bu acımasız hastalığa karşı en etkin tedaviyi uygulamaktadırlar. Doktorun çocuğa önereceği ilaçlar ve aşı ile bu süreci kolaylıkla atlatmak mümkündür.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:04/01/2014
Okunma Sayısı:10562
Soru sor