Yeni yılda sağlığınızdan check up ile emin olun

Yeni yılda sağlığınızdan check up ile emin olun
Günümüzde modern tıp ciddi hastalıkları ortaya çıkmadan önce teşhit etme ve hastalık daha kendisini göstermeden ortadan kaldırmayı amaçlamıştır. Ciddi rahatsızlıkların bazıları sinsice ilerler ve herhangi bir belirti göstermezler. Belirti göstermeyen rahatsızlıklar ise ilerlediklerinde hastayı geri dönüşü olmayan bir sürece sokarlar. Böylelikle tedavi çok daha güç olmaktadır. Bu gibi durumlarda ciddi rahatsızlıkları erkenden teşhis etmek amacıyla check-up dediğimiz sağlık tarama testi yapılmaktadır. Check-up testleri kişide ileride oluşabilecek ciddi rahatsızlıkları en başından ortaya çıkarmaktadır. Böylelikle kişinin bu tür ciddi bir rahatsızlıkla yüzleşmeden erkenden tedbir alması mümkün olmaktadır.Kanserler Check-Up İle Erkenden Teşhis Edilebiliyor Günümüzün ciddi ve ölüme sebebiyet veren hastalıkları koroner arter hastalıkları, kanserler, hipertansiyon erken teşhis ile ve tanı ile erkenden önlenebilmektedir. Bu şekilde kişinin yaşam süresi ve kalitesi artmaktadır. Hiçbir belirti göstermeyen yıllarca ilerleyen bazı hastalıklar mevcuttur. Bunlar ileri evrede kendisini gösterdiği takdirde hem tedavi için geç kalınmış olmakta hem de tedavisi mümkün olsa bile oldukça masraflı olmaktadır. Böbrek, beyin, kalp gibi hayati organlara zarar veren kolesterol yüksekliği, diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıklar da yine düzenli bir tedavi gerektirmektedir.
çekap

Check-Up İçin Uygun Zaman Nedir?
Check-up kişiye özel bir test olmakla beraber istenilen hemen her yaşta yaptırılabilmektedir. Gene olarak 20`li yaşlarda kan basıncı, kan şekeri, kolesterol değerleri bir kez ölçtürülebilir. Şayet değerler normal ise 30 yaşına kadar 5 yıl arayla, sonrasında ise 3 yılda bir, 40 yaş sonrası yılda bir kez yaptırılması uygundur. Check-up?ın yaş, cinsiyet, çocuk, erişkin gibi kişiye özel paketleri bulunmaktadır.Check-Up Paketi Neleri Kapsar?Check-up testleri içerisinde kan yağlarının ölçümü, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, kan şekerinin ölçümü, kulak burun boğaz tetkikleri, kan hücre sayımları, karın içi organ tetkiki, tiroit ve hormon tetkiki, kadınlarda meme muayene ve tetkikleri, erkeklerde prostat tetkikleri gibi fonksiyonlar bulunmaktadır.

Check-Up Sürecinde Ne Olur?
Kişi check-up için birkaç gün önceden randevu alır. Mutlak bir şekilde aç karnına gelinmelidir. Kişiye özel check-up paketi kişinin özelliklerine göre belirlenir. Doktor hastanın özelliklerine göre gerekli check-up paketini belirleyecektir. Check-up dediğimiz testler genel olarak yarım gün içerisinde yapılmaktadır. Ertesi gün ise sonuçlar hastaya hemen iletilir. Laboratuar ve radyolojik tetkikler uygulanır. Bu tetkikler ise ortalama yarım gün kadar sürmektedir. Check up?ı kapsayan tüm işlem sonuçları muayene bulguları ile birleştirilir. Ardından doktor edindiği bilgileri hastayla paylaşacak ve herhangi bir rahatsızlık durumunun olup olmadığını söyleyecektir.
Özellikle ciddi rahatsızlıkları önceden saptamak için oldukça önemli olan check-up testlerini yaptırarak yeni yıla sağlığınızdan emin bir şekilde girebilirsiniz. Özel Meltem Hastanesi ilgili birimleri Check-up testlerini uzman doktorlar eşliğinde yapmakta ve kişinin sağlığından emin olmasını sağlamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:01/01/2014
Okunma Sayısı:9441
Soru sor