Şimdi check-up zamanı

Şimdi check-up zamanı
Check-up, kişilerin sağlıklarından emin olmak adına yaptırdığı bir sağlık tarama testidir. Bu test ile birlikte kişide olası hastalıklar veya sinsice ilerleyen ama kendini belli etmeyen hastalıklar erkenden teşhis edilmektedir. Hastalık ortaya çıktıktan sonra bu durum hem çok daha maliyetli olmakta hem de geri dönüşü olmayan bir evre ile hastanın sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Bu nedenle herhangi bir şikayet olmasa bile, kişinin sağlığından emin olması için bu ameliyatı yaptırması uygun görülmektedir.
Günümüzün ciddi hastalıkları koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon gibi hayatı tehlikeye atacak hastalıklar check-up sayesinde erkenden teşhis edilebilmektedir.  Bu şekilde kişinin yaşam süresi uzatılabilmektedir. Hiçbir belirti vermeden yıllarca sinsice ilerleyen beyin, kalp, böbrek gibi hayati organlara zarar veren kolesterol yüksekliği, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar check-up vasıtasıyla erkenden teşhis edilip tedavi sürecine başlanabilmektedir.

Check Up İçin Uygun Zaman

Check-up hemen her yaşta yaptırılabileceği gibi uygun görülen yaşlar genel olarak 20`li yaşlarda kan basıncı, kan şekeri, kolesterol gibi değerler bir kez ölçtürülebilir. Değerler normal şekilde çıkarsa 30 yaşına kadar 5 yıl arayla, sonrasında 3 yılda bir ve 40 yaşından sonra yılda bir kez yaptırılması uygun görülmüştür. Check-up?ın farklı paketleri olmaktadır. Kadın, erkek, çocuk gibi paketler ile kısmı check-up dediğimiz şüphelenilen bir hastalığın üzerine yapılacak check-up seçenekleri kişilerin sağlıklarından emin olması için sunulmaktadır.
check up

Check-up içerisinde kan yağ ölçümü, karaciğer böbrek fonksiyon testleri, kan şekerinin ölçümü, kulak burun boğaz tetkikleri, karın içi organların tetkiki, tiroit ve hormon tetkiki, kadınlarda meme muayene ve tetkikleri, erkeklerde prostat tetkikleri aşamaları mevcuttur.Labaratuvar tetkikleri ve radyolojik tetkikler uygulanmaktadır. Bu tetkikler ortalama yarım gün sürer. Check-up içerisindeki tüm işlemlere ait sonuçlar muayene bulguları ile birleştirilir. Sonucunda doktor olası hastalık tehditlerine karşı hastayı bilgilendirir. Günümüzde check-up uygulaması oldukça önemli bir konuma gelmiş bununla beraber sağlığı tehdit eden hastalıkların erken teşhisi büyük önem kazanmıştır. Özel Meltem Hastanesi Check-up birimi ile kişiler istedikleri check-up paketinden en uygun koşullarda faydalanabilmekte ve sağlıklarından emin olmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:15/02/2014
Okunma Sayısı:8951
Soru sor