Vajina estetiği ameliyatına ilgi her geçen gün artıyor

Vajina estetiği ameliyatına ilgi her geçen gün artıyor

Vajinal estetik ameliyatı tüm dünyada ilgi görmeye devam ediyor. Bunun sebeplerine değinen Özel Meltem Hastanesi Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Hale Uzer önemli açıklamalarda bulunuyor. Dr. Uzer, “Kadınlar televizyonda gördükleri görüntülerden çok etkileniyorlar. Bu nedenle vajina ameliyatlarında büyük bir artış gözlemlenmekte. Amerika Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği 2014 yılında yaptığı veri açıklaması ile adeta bunu gözler önüne sermiştir. Önceki yıla göre yüzde 49 bir artışlık söz konusudur. Kadınlar yoga pantolonlarını, bikinilerini daha rahat giyebilmek istiyorlar. Vajinal problemler ise bu duruma müsade etmeyebiliyor. Bu ameliyatlar neticesinde kadınlar kendilerini daha özgür ve rahat hissediyorlar. 16 yaşından tutun da 70 yaşına kadar bu ameliyatı yaptırmak için gelenler mevcut. Doğumsal problemlerle meydana gelen genital sorun için 16 yaşında bir kız da gelebiliyor 60 yaşındaki kadın da. Ancak genellikle tedaviye gelenlerin yaş ortalaması 20-30 civarında.” dedi.

Vajinoplasti Nedir?

Birçok kadının doğum sonrasında cinsel problemlerin önüne geçmek için vajina darltma ameliyatı için başvurduklarını söyleyen Dr. Uzer “Vajinanın doğum, yaş, kürtaj, jinekolojik müdahaleler ve cinsel ilişki neticesinde sıklığı ve darlığı azalabilmektedir. Vajinadaki gevşeklık ve sıkılığın kaybolması cinsel performansı etkileyerek çiftlerin his kaybını da beraberinde getirebilmektedir. Genişlemiş bir vajinaya yapılacak sıkılık opersayonuna vajinal daraltma ameliyatı diyoruz.” dedi.

Bu ameliyat vajina estetiği ameliyatları kapsamında değerlendirilmektedir. Vajina daraltma ameliyatları; vajen daraltma ameliyatları, vajina daraltıcı ameliyatlar, vajina düzeltme (düzeltici) ameliyatlar, vajen gençleştirme ameliyatı, vajina yenileme ameliyatları, vagina daraltma operasyonu, vajina sıkılaştırma (sıkılaştırıcı) ameliyatlar, vajen düzeltme ameliyatları gibi farklı isimlerle de anılmaktadır.

Neden Vajina Daraltma Ameliyatı?

Gevşek ve genişlemiş vajinayı sıklaştırmak cinsel haz ve tatmini birinci dereceden etkileyen bir durumdur. Vajina darlığını artırmak, gerginliği sağlamak hem kadın hem de erkeğin cinsel ilişki sırasında hazzını artırmaktadır. Bu nedenle bu ameliyat sıklıkla tercih edilmektedir. Sıkı bir vajina hem kadına özgüven sağlar hem de ilişki sırasında hazzı iki katına çıkarır.

Vajina Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Vajina daraltma ameliyatlarının büyük çocğunluğu lokal anestezi altında yapılmaktadır. Fakat hastaların arzulaması ile bir anestezi uzmanı ile genel anestezi altında uyutularak da bu işlem yapılabilir. Uygulanacak işlemin durumuna göre ameliyat 30-40 dakika arasında sürebilmektedir.

Ameliyat süreci hakkında bilgi veren Özel Meltem Hastanesi Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Hale Uzer, “Eğer ameliyat lokal anestezi altında yapılacaksa hastaların tok gelmesi, şayet genel anestezi altında yapılacaksa aç gelmesi uygun görülür. Vajina ameliyatında içeriye doğru giren 3-4 santimlik bir bölge daraltılmaktadır. Bu sayede vajina girişi kişinin vajina genişliğine göre 1-2 cm’lik daraltılma olur. Atılan dikişler genellikle altta olduğundan herhangi bir şekilde gözle görülmez. Dışarıda ise yalnızca 5-6 dikişlik bir kısım görülür. Başarılı ameliyattan söz edebilmek için vajina alt duvarında iki taraflı pelvis tabanını oluşturan levator kasların birbirine dikiş atılarak yaklaştırılması gerekir. Bu sayede ideal sıkılık sağlanmış olacaktır.” dedi.

Vajina Ameliyatları Kimler Tarafından Yapılır?

Vajina ameliyatlarını bu konuda uzman jinekologlar yapmaktadır. Jinekolog hekimin bu konudaki deneyimi tatminkar sonuç almada etkilidir.

Hiç Doğum Yapmamış Kişilerde Daraltma Ameliyatı Uygun Mudur?

Daha önce hiç doğum yapmamış anca cinsel ilişki nedeniyle esnemiş vajinaya ufak bir operasyonla sıkılaştırılma sağlanabilmektedir.

Vajina Daraltma Operasyonu İle Brilikte Labioplasti Yapılabilir Mi?

Vajina daraltma ameliyatı ile birlikte aynı seansta iç dudak estetiği dediğimiz labioplasti de yapılabilmektedir.

Vajina Ameliyatlarında Risk Var Mıdır?

Vajina ameliyatında risklere karşı da bilgiler veren Op. Dr. Hale Uzer, “Bu ameliyat genital bölgenin anatomisine hakim, tecrübeli bir jinekolog kontrolünde yapıldığında hemen her ameliyatta görülebilen kanama veya enfeksiyon dışında riskleri oldukça azdır. Fakat burada önemli nokta vajina anatomisine hakim bir jinekologtur. Şayet bu anatomiye hakim olmayan, yeterli tecrübesi bulunmayan bir uzman ile bu ameliyat gerçekleştirilirse meydana gelebilecek olumsuz sonuçlar oldukça fazla olabilmektedir.” dedi.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır?

Ameliyat sonrasında vajina daraltma gibi (vajinoplasti, labioplasti) operasyonları takiben 2-3 gün sonra kişi normal yaşamına dönebilmekte, işine ve sosyal hayatına devam edebilmektedir.

Vajina Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Bu estetik ameliyat sonrasında en önemli dikkat edilmesi gereken mevzu hijyendir. Dikişlerin pansumanları düzenli olarak yaptırılmalıdır. Ayrıca doktorun vereceği reçeteye harfiyen uyulmalı, ilaçlar aksatmadan alınmalıdır.

Vajina Ameliyatından Sonra Ne Zaman Banyo Yapılabilir?

Vajina daraltma dediğimiz vajinoplasti veya vajinaya yönelik operasyonlar sonrasında ameliyatı takiben bir gün sonrasında ılık suyla banyo yapılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

Vajina Estetiği Ameliyatı Sonrasında Ağrı Olur Mu?

Vajina estetiği ameliyatından sonra korkulacak derecede bir ağrı oluşmaz. Doktorun vereceği ağrı kesici ilaçlar ile sadece birkacgün süren hafif ağrı ve şişlik, lekelenme tarzı kanamalar olabilir. Ancak bu süreçte normal olarak karşılanır.

Vajina Estetiği Ameliyatı Sonrasında Ne Zaman Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Vajina daraltma ameliyatından sonra 1-1,5 ay sonra civarında cinsel ilişkiye girilmesi tavsiye edilir. Ameliyatı takiben 1 ay sonra havuz veya denizde yüzmenin sakınca bulunmamaktadır.

Vajina Estetiği Ameliyatı Sonrasında Tam İyileşme Ne Zaman Olur?

Ameliyat takiben 15-20 gün civarında bir süre sonra dikişler kendiliğinden düşer. Yapılan ameliyat sonrasında dikiş aldırmaya gerek duyulmaz. Bir ay sonrasında dikişler hiç ameliyat olmamış gibi iyileşme gösterecektir. Ameliyat sonrasında 1,5 aylık süreçten sonra partneriniz de dahil uzman bir jinekolog bile ameliyata girdiğinizi anlamayacaktır.

Ameliyat Sonrasında Vajinada Yeniden Genişleme Olur Mu?

Vajina daraltma ameliyatı sonrasında şayet normal doğum yapılmamışsa yeniden bir genişleme söz konusu olmayacaktır. Doğum sezaryen ile yapılırsa vajinada bir genişleme olmayacaktır.

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/03/2016
Okunma Sayısı:10158
Soru sor