Soğuk havalarda bulaşıcı hastalıklar kapıda

Soğuk havalarda bulaşıcı hastalıklar kapıda
Enfeksiyonel bulaşıcı hastalıklar özellikle kış aylarında kendisini yoğun olarak hissettirmektedir. Bu hastalıklar insandan insana kolaylıkla geçebilecek nitelikteki hastalıklardır. Gerekli tedbirler alınmaz ise bu hastalıklar ölüme kadar vrabilecek sonuçlar ortaya çıkarmaktadırlar. Eğer bu bulaşıcı hastalıklardan biri veya bir kaçının belirtisi mevcut ise fazla zaman kaybetmeden uzman bir doktora başvurmak gereklidir. Enfeksiyonel hastalıklar insandan insana geçme özelliği bulunan mikrop ve parazitlerin vücuda girmesiyle kendisini gösteren hastalıklardır.Hastalığa sebebiyet veren organizmalar mantarlar, bakteriler, riketsialar, virüsler olabilmektedir. Bu tip hastalıklar kişiye birkaç şekilde bulaşabilmektedir. İnsandan insana veya hayvandan insana geçebilmektedir. Bununla beraber topraktan insana bulaşma gibi bir özelliği de mevcuttur. Enfeksiyonun Bulaşma YollarıKişi konuşurken, öksürürken, aksırırken ağzından damlacıklar çıkarır. Bu damlacıkların teneffüs edilmesi ile birlikte hastalık kolaylıkla yayılabilir. Bununla birlikte doğrudan deri temasıyla da bulaşması mümkündür. Hastanın kullanmış olduğu eşyalar, yiyecekler veya çamaşırlar vasıtasıyla bu hastalıkların geçmesi muhtemeldir. Hastanın temasta olduğu meyve, yiyecekler ile de hastalık bulaşabilir. Hayvanların insanlara hastalık bulaştırması da mümkündür. Sıtma buna en iyi örnektir.
bulaşıcı hastalıklar

Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?Bu tip hastalıkların belirtisi hemen her türlüsü için aynıdır. Ateş, halsizlik, baş ağrısı, vücut ağrıları buna örnek oluşturabilir. Kızamık, kızıl, çiçek hastalıklarında olduğu gibi yine bu döküntüler görülebilir. Hazım sisteminde meydana gelen enfeksiyon ise ishal şeklinde kendisini belli eder.

Enfeksiyonlara Karşı Tedbirler Alınmalı
Her yeni doğan çocuğa mutlaka aşı yaptırılmalıdır. Çocuğun vücudu daima diri ve kuvvetli tutulmaya özen gösterilmelidir. Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde farklı yollar olsa da doktorun belirleyeceği antibiyotikler ile tedavi uygulanabilmektedir. Virüs hastalıkları antibiyotikler ile tedavi edilemediğinden doktor gözetimindeki tedaviler uygun olacaktır. Özel Meltem Hastanesi İç Hastalıklar (Dahiliye) bölümü uzman doktorları enfeksiyon tehlikesine karşı insanlara en uygun tedavi yöntemlerini uygulayarak kişiyi bu bulaşıcı hastalıklardan kurtarmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:03/01/2014
Okunma Sayısı:10859
Soru sor