Sağlıklı bir doğum süreci için

Sağlıklı bir doğum süreci için
Her anne adayı rahat bir hamilelik süreci ve rahat bir doğum ister. Bunun için de hamilelik sürecini hangi hastane ve doktorlar ile geçireceği önemlidir. İster normal doğum olsun ister sezaryen doğum olsun, önemli olan annenin de sağlığı korunarak bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmektir. Genel olarak sağlığı tehdit eden bir durum yok ise normal doğum tercih edilmektedir. Bu hem anne açısından hem bebek açısından daha sağlıklıdır.Normal Doğum Süreci
Normal doğumun kendine göre avantajları vardır. Doğum sürecinin kolaylığının yanı sıra annenin de ayağa kalkması oldukça hızlı olmaktadır. Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı riski sıfıra yakındır. Bunun nedeni ise bebek doğum kanalından geçerken uğradığı baskı ile akciğerlerindeki amnion sıvısını atmasıdır. Bu şekilde solunum da herhangi bir sıkıntı oluşmaz. Bebeği dış ortama hazırlayan bebeğin kordon kanında tespit edilen mutluluk hormonu normal doğum sırasında salgılanır. Bu da bebeğin hormonal dengesini kurmasında faydalıdır.
kadın doğum

Sezaryen doğum
ise bebeğin iri olması, leğen kemiğinin dar olması durumunda tercih edilir. Bununla beraber annede kalp rahatsızlığı varsa sancılar ile bir takım sorunlar meydana gelebilir. Düzenli ağrılar var fakat rahim ağzı açılmıyorsa bebek aşağı doğru ilerlemiyorsa yine sezaryen doğum uygulanır. Annede ıkınmanın risk oluşturacağı durumlar, bebeğin yatış pozisyonunun uygunsuz oluşu yine sezaryen doğumun tercih edilme sebepleridir.Bu gibi gerekli haller var ise mutlaka doktor sezaryen doğumu önerecektir. Doğumda kaliteli bir süreç için alanında uzman doktorlar ve uzman bir ekibin olması gereklidir. Alanında uzman kadın doğum uzmanları ve profesyonel bir ekip ile doğum süreci çok daha sağlıklı ilerleyecektir. Özel Meltem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü uzman doktorları bu önemli süreci başarılı bir şekilde yönetmekte ve bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/02/2014
Okunma Sayısı:9812
Soru sor