Plastik cerrahide uzmanlık önemlidir

Plastik cerrahide uzmanlık önemlidir

İnsan vücudu ilerleyen yaş, çevre faktörler, hastalıklar ile birlikte dokularında yıpranma gösterir. Yıpranan bu dokuları gençleştirmek, daha iyi bir duruma getirmek ise plastik cerrahi alanının işidir. Plastik cerrahi uzmanlık isteyen ve kişinin algısına dayanan bir operasyondur. Uzman cerrahi teknik yenilikleri yakından takip eden, estetik algısı gelişmiş biri ise bu operasyon gayet memnun edici bir sonuç verecektir. Plastik cerrahideki temel amaç kişinin zarar görmüş veya beğenmediği bölgesinin vücut veya yüz hatlarına en uygun şekle getirilmesidir. Tercih edilecek olan hastanenin uzaman cerrahının konudaki hakimiyeti oldukça önemlidir. Kişiyi istediği estetik forma kavuşturmak uzman cerrahın görüş kalitesi ve alandaki uzmanlığı ile doğru orantılıdır. Estetik cerrah ne kadar kaliteli bir bakış açısına sahip ise sonucunda ortaya çıkacak sonuç da o kadar kaliteli ve hasta memnuniyetine odaklı olacaktır.

Kimlere Uygulanır?

Plastik cerrahi kişinin dış görünümünü değiştirmek amacıyla yapılan ameliyatların hepsine verilen genel isimdir. Estetik cerrahi ise kişinin normal vücut görünümünün kişinin kendisine olan güveninin yerine gelmesi maksadıyla yeniden şekillendirme işlemidir. Plastik ve Estetik Cerrahi'de yüz germe, burun estetiği, yüz estetiği, boyun germe, kaş aldırma, botox, meme estetiği, damak-dudak yarığı, Lipon Eksizyonu, kepçe kulak, yüz dolgu, Maling deri tümörleri gövde estetiği, yanak dolgu gibi uygulamalar yapılmaktadır.

plastik cerrahi


Kimler Bu Operasyon İçin Uygundur?

Bu operasyonlar için öncelikle kişinin psikolojik olarak buna hazır olması gerekmektedir. Kişi ne istediğini, bunu neden yaptırmak istediğini iyi bilmelidir. Bu operasyonlarda gerçekçi yaklaşım önemlidir. Kişi bu operasyonlar ile başkalarını değil kendini memnun etmeyi amaçlamaktadır. Kişiliğinde özgüven eksikliği olmayan başkaları gibi görünmek değil de kendi gibi görünmek isteyen kişiler bu operasyon için uygun kişilerdir. Bu operasyonu yaptırmak için en başta kişinin kendisi ile barışık olması gerekmektedir. Uygulanacak estetik cerrahi yöntemi ve süresi yapılacak yer ve duruma göre farklılık göstermektedir. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman doktorları plastik ve estetik cerrahi alanına giren tüm operasyonları başarılı bir şekilde yönetmektedirler.   

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:19/02/2014
Okunma Sayısı:9931
Soru sor