PRP Merkezi

PRP Merkezi
Bilhassa Kozmetik ve güzellik dalının baş müşterisi olan ünlülerle sık yoğun gündeme gelen bir uygulama olan PRP.Kırışıklıkları düzelterek daha genç ve pürüzsüz bir görünüm sağlamasının yanında tıbbın türlü branşlarında da sıkça kullanılmaktadır. Yaraların çabucak iyileşmesinden, saç dökülmesine, sivilce izlerini gidermekten, şeker hastalığına bağlı oluşan tahribatı gidermeye kadar çok sayıda uygulandığı alan mevcuttur.
 
Hangi branşlarda kullanılmaktadır?
 
Her insanın ilk başlarda aklına gelen PRP sanıldığı bu gibi kök hücre tedavisi değildir. Ancak dolaylıda olsa kök hücreler üstünde aşırı büyük etkileri olmaktadır. Ameliyatlarda, operasyon sırasında PRP uygulaması yapılması kanama, kötü yara iyileşmesi bunun gibi problemleri azaltıp minimize etmektedir. PRP yöntemi ortopediden diş hekimliğine, romatatolojiden fizik tedaviyle birlikte birçok alanda kullanılmaktadır. Kronik ağrı tedavisinde, tendonda oluşan hasarlarda, romatizmal şikâyetlerde PRP kullanımına ait çok sayıda başarılı bilimsel çalışmalar mevcuttur.
 
Deride UV ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan menfi etkileri bulunmaz edecek hatta tam olarak ortadan kaldıracak şekilde düzeltilmesi, oluşan çöküntülerin giderilmesi, lazer veya peeling benzeri işlemlerden sonra derinin hızla yapılanması, iyileşmesi çok uzun süren yara, çatlak ve derinin ziyan gördüğü hallerde hasarın çabuk bir biçimde giderilmesi için sıkça başvurulan bir metottur. Saç dökülmesinde kullanıldığı bunun gibi başka tedavi alternatifleri içinde aynı etkilerin gözlemlendiği söyleniyor.
 
Prp tedavisi
 
PRP. (Platelet. Rich Plasma) tedavisinde hastadan alınan belli bir miktar kan yardımı ile on dakika boyunca dakikada 3 bin devirlik ayrıştırma (santrifüj) işlemine tabi tutulur. Bunun sonucunda al kan hücrelerinden ayrışan, trombosit yönünden bakımından zengin olan plasma hastaya enjeksiyon yöntemiyle zerk edilir. Plateletler yani diğer adıyla 
trombositler vücutta ne kadar hasarlı doku varsa onarımını sağlar. Dokularda herhangi bir nedene bağlı olarak oluşan hasarları dolaşım sistemindeki Plateletlere toplayarak tamir sürecini başlatmış olur. PRP Asıl amacı hedef dokulara kan dolaşımı vasıtasıyla taşınabilecek olandan çok daha çok sayıda plateleti yerleştirmek. Böylelikle hasarlı dokunun onarılması daha evvela kullanılan tedavilerin aksine daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Aslında bu metot ülkemizde yeni duyulmuş olsa da yaklaşık 15 yıl önce diş hekimleri vasıtası ile ağızda oluşan yaraların iyileşmesi için kullanılmıştır. İlk olarak Japonya, ispanya ve Amerika da kullanılan bu metot artık özel Meltem Hastanesinde profesyonel ekip tarafından da uygulanarak çok başarılı sonuçlara imza atılmıştır.
 
Prp hakkında nasıl bilgi alabilirim 
Prp yapan hastaneler den biri olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Prp hakkında detaylı tüm bilgiyi 0212 644 22 00 çağrı merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan hemen sorun formunu doldurarak bir kaç dakika içinde size dönüş yapmamızı bekleyebilirsiniz.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:19/11/2014
Okunma Sayısı:15850
Soru sor