Modern miyom tedavi yöntemleri

Modern miyom tedavi yöntemleri

Miyom nedir

Miyomlar rahim ağzında görülen,  düz kas dokusunda gelişmekte olan iyi huylu tümörlü yapılara verilen isimlerdir. Halk arasında 'ur' adı verilen miyomlar yuvarlak, nohut tanesi ebatlarında ve pembemsi renktedirler. Kadınların %20'sinde miyomlar 25-35 yaş arasında görülmekle birlikte ilerleyen yaşla beraber bunların görülme olasılığı sıklaşır. 

Miyomların görülmesiyle beraber genelde düzensiz, aşırı kanamalar, kasık ağrıları, kansızlık, bol ve ağrılı adet görme gibi şikayetler ortaya çıkar. Kansızlık haricinde miyomlar 'Bası' şikayetlerine neden olmaktadır. 'Bası' dediğimiz ağrılar barsak basıları kabızlık, idrar yoluna ait basılar, idrar yolunda ve böbreklerde şikayetlere neden olabilmektedir.

Laparoskopi Yöntemi ile Miyom Ameliyatı

Laparoskopi yöntemi ile karın boşluğundan içeri gazlar salgılanarak içeri kapalı bir yöntem ile girilir. Bu yöntem açık ameliyat yöntemine göre daha basittir. Laparoskopi de ekranda görüntülenen görüntüsü çok kaliteli bir şekildedir. 

Laparoskopi ameliyatını kimler olamaz

Laparoskopik ameliyatı, yani kapalı miyom ameliyat tekniği her hasta için makul değildir. Buna makul olmayan hastalar: miyom boyutları 9 veya 10 cm'i bulan ve miyom sayıları 4'ten çok olan hastalardır. Bu gibi hastalar kapalı miyom tekniği ile ameliyat olamazlar. Ancak tabii ki bu husustaki karar operasyonu yapacak olan cerrahın izlenimi ve tecrübesine bağlı olan doktora kalmıştır.

Laparoskopi ameliyatı üstünlükleri

Kapalı miyom ameliyatında kesi sayısı daha azdır. Ameliyat daha kısa sürer. Kesiklerin az olması, ameliyatın daha kısa sürmesi açık ameliyata göre daha çabuk iyileşmeyi sağlar. Bu ameliyatın yapılma şartlarına bağlı olarak kapalı miyom ameliyatları, açık miyom ameliyatlarına göre daha steril yapılmaktadır ve bu nedenle enfeksiyon kapma riski minimumdur. 

Sonuç itibariyle :

  • Kapalı miyom ameliyatlarında daha hızlı iyileşme ve hastaneden daha hızlı çıkma.
  • Açık ameliyata göre daha az ağrı.
  • Açılan kesiklerin ufak olması nedeniyle daha ufak ameliyat izi.
  • Operasyon sırasında hastalık kapma riskinin az olması.
  • Ameliyat sonrası ortaya çıkacak karın içi yakışıklılığın çok daha az yaşanması riski.
  • Fıtık riski ve kanamanın minimum olması. 
  • Hastanın normal yaşam aktivitelerine daha hızlı dönmesi gibi üstünlükleri vardır.

Ancak Kapalı miyom prosedürü de sonuç olarak bir ameliyattır. Bu nedenle diğer teknik (açık ameliyat), hangi riskleri taşıyorsa kapalı miyom operasyonları da aynı riskleri taşır. Tıpkı açık ameliyatta olduğu gibi çok ender rastlansa da ameliyat sırasında gelişebilecek kanama gibi durumlardan ötürü rahmin tamamıyla alınması (histerektomi) gerekebilir. Fakat bu istisnai bir durumdur. Kapalı miyom ameliyatının, açık ameliyata göre en önemli dezavantajı ise ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrahın deneyimiyle direkt olarak ilişkili olmasıdır.

Kapalı miyom ameliyatı fiyatları

Miyom ameliyatı yapan hastaneler den biri olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Kapalı miyom ameliyatı ve fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için 0212 644 22 00 numaralı telefondan veya sol taraftan hemen sorun kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili arama cümleleri: Miyom ameliyatı yapan hastaneler,Kapalı miyom ameliy,Miyom nedir,Laparoskopi ameliyatı üstünlükleri

Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:14/11/2014
Okunma Sayısı:15919
Soru sor