Mantar hastalığına karşı etkili çözüm

Mantar hastalığına karşı etkili çözüm
Cildimizde mantarlar hiç farkında olmadığımız anda belirebilmektedir. Mantar dediğimiz hastalık deri ve tırnakların altında çoğalan sadece mikroskop ile görülebilen küçük organizmalardır. Bu tip organizmalar pek çok şekilde bulaşabilir. Evde, bahçede, havlu, ayakkabı terlikler vasıtasıyla kişiye bulaşır. Bütün mantar hastalıkları bulaşıcı olmakla beraber kolaylıkla yayılabilme özelliği gösteriyorlar. Tüm mantarlar bulaşıcı özelliğine sahiptirler. Yayılmaları çok hızlıdır.Mantar Belirtilerine DikkatMantarlar üremek için sıcak ve nemli atmosfere ihtiyaç duyarlar. Sıcak iklimler mantarların en rahat üreyebildiği ortamlar olmaktadır. Havuzlar, yatılı okullar, plaj ve deniz kenarı bölgeler, güzellik salonu gibi ortak kullanım alanları mantarların en rahat üreyebildikleri yerlerdir. Bunun yanında pişikler, çorap, ayakkabı vurması, sentetik giysiler de mantarların ortaya çıkmasında etkili rol oynar. Eğer ayakta oluşan mantar hastalığı tedavi edilmez ise tırnaklara bulaşma riski vardır.
mantar hastalığı

Mantar her ne kadar farklı yöntemlerle kapatılabilse de uzman bir cilt hastalıkları doktoruna görünmekte yarar vardır. Çünkü mantara yakalanmış bir kişi kolaylıkla başka birine bu hastalığı geçirebilir.

Tedaviyle Kurtulun
Eğer böyle bir enfeksiyon görülüyor ise mutlaka doktor desteği almak gerekir. Gerekli tedbirler alınmadığı müddetçe hastalık yayılımını göstermeye devam edecektir. Mantar hastalığı üzerinde kıl olmayan derilerin düz kısımlarında kendilerini belli ederler. Genç yaştakilerde yetişkinlere oranla daha sık görülmektedirler.
Mantar hastalığı deride pul pul kırmızı noktalar şeklinde kendini gösterir. Bu nokta zamanla dışa doğru yayılım gösterecektir. Sonunda bir halka şeklini alır. Kasıklarda görülen mantarlarda belirtiler biraz daha farklıdır. Halka şeklinde bir döküntü olmaz ancak baldırların en üstünde kıvrımlanan yerin çevresinde geniş bir kırama belirir.
mantar hastalığı

Özel Meltem Hastanesi
Cildiye Bölümü uzman doktorları mantar hastalığına karşı en etkin tedavi yöntemlerini uygulayarak bu hastalığı kapmış kişileri sağlıklarına kavuşturmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/12/2013
Okunma Sayısı:12890
Soru sor