Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden sonsuza kadar kurtulun

Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden sonsuza kadar kurtulun
Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden kurtulmak çok basittir. Lazer epilasyonda önemli olan uzmanlıktır. Her yerde sağlıklı bir şekilde lazer epilasyon yaptırmak mümkün değildir. Bu sebeple lazer epilasyonu donanımlı bir hastanede alanında profesyonel kişilere yaptırmak önemlidir. Lazer epilasyonda üretilen lazer ışını cilt üzerinden geçirilmektedir. Kıl köklerindeki melanin pigmenti tarafından da emilir. Lazer bu emilme özelliğine sahiptir. Kıl kökü tarafından tamamen emilen bu enerji ısıya dönüşür. Bu ısı kıl kökünü tahrip etmektedir. Lazer epilasyonda seans süresi yaptırılacak bölgeye göre farklılık gösterir. Dudak üstü, çene 4-5 dakikada tamamlanmaktadır. Bacak ve sırt bölgesinde işlem biraz daha uzun sürmektedir. Ortalama 45 dakika kadar sürer. Seans süresi toplamda 6-8 hafta arasında değişmektedir.
lazer epilasyon

Tedavi Öncesi ve Sonrası Süreç

Lazer epilasyon
öncesi eğer kişinin herhangi bir rahatsızlığı var ise bunu uzman doktora söylemelidir. Kendini tekrar eden deri enfeksiyonlarında epilasyon öncesi bir tedavi uygun görülebilir. Keloid gibi kötü yara iyileşmesi durumu olan hastalara daha dikkatli yaklaşılmalıdır. Bazı kullanılan ilaçlar yan etki yapabilmektedir. Bu nedenle epilasyon yaptıracak kişi doktora bunu ayrıntılarıyla söylemesi gerekmektedir. Lazer epilasyon bronz tene yapılmamalıdır. Bronz normal renge dönüşeseye kadar beklenmelidir. Epilasyonun uygulanacağı bölge mutlaka temiz olmalıdır. Makyaj, kozmetik kremler mutlaka temizlenmelidir.
Uygulama sonrasında ağda, cımbız, kıl dökücü krem gibi köke etki edecek yöntemler uygulanmamalıdır. Güneş ışığına temas edilmemesi önemlidir. Lazer epilasyon ile kökleri tahrip edilmiş kıllar bir daha çıkmamaktadır. Uygulama sonrası kıllar 3-10 gün arasında çıkmaya başlayacaktır. Ancak bu kılların kökleri lazer tarafından yakıldığı için çoğu dökülecektir. Dökülmeyen kıllar için ayrıca bir seans yapılır. Bu uygulama hem erkeklere hem de kadınlara yapılabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) bölümü uzman doktorları ile lazer epilasyon şimdi daha sağlıklı daha hızlı.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:20/01/2014
Okunma Sayısı:11729
Soru sor