Kış aylarında bulaşıcı hastalıklara dikkat

Kış aylarında bulaşıcı hastalıklara dikkat
Bulaşıcı hastalık olan enfeksiyonlar özellikle mevsimsel değişimlerle birlikte kendisini sıklıkla göstermektedir. Bulaşıcı hastalıklar gerekli tedbirler alınmadığı takdirde ölüme kadar varan sonuçlar ortaya çıkartmaktadır. Enfeksiyonların kendi tip ve grubuna göre farklı belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtilerden bir veya birkaçı görülüyor ise vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Enfeksiyonel hastalıklar insandan insana geçme özelliği bulunan mikrop ve parazitlerin vücuda girmesiyle oluşan hastalıklardır. Hastalığa sebebiyet veren organizmalar mantarlar, bakteriler, riketsialar, virüsler olabilir. Bu hastalıklar kişiye birkaç şekilde bulaşabilir. İnsandan insana ve hayvandan insan abu hastalık geçebilmektedir. Bununla beraber topraktan insana bulaşma gibi durum da oluşabilmektedir. Enfeksiyon Nasıl Bulaşır?Kişi öksürürken, aksırırken, konuşurken ağzından çıkan damlacıklar başkaları tarafından teneffüs edildiği takdirde hastalık geçiş göstermektedir. Bununla birlikte doğrudan deri temasıyla da bulaşabilmektedir. Hastanın kullandığı eşyalar, çamaşır, yiyecek eşya ve malzemelerinden bu hastalığın geçiş göstermesi mümkündür. Hastalandırıcı mikropların bulaşmış olduğu meyve, sebze, yiyecek ile bu hastalık bulaşabilir. Hayvanların insana hastalık taşımasıyla da bu sonuç ortaya çıkabilir. Bunun en bilinen örneği sıtmadır. Hastalıklı bir anneden hamilelik ve doğum sonrasında da bebeğe enfeksiyon geçebilmektedir.
enfeksiyon

Enfeksiyonun Belirtileri
Bu tip enfeksiyon hastalıklarında bazı belirli belirtiler mevcuttur ki hemen her türünde bu belirtilere rastlamak mümkündür. İştahsızlık, halsizlik, vücut ağrıları, ateş, baş ağrısı bunlardan bazılarıdır. Kızıl, kızamık, çiçek hastalıklarında olduğu gibi yine döküntüler meydana gelir. Hazım sistemindeki enfeksiyonlarda ise ishal kendisini belli eder. Enfeksiyonlara Karşı Tedbir Önemlidir  
 
Her yeni doğan bebeğe mutlaka aşı yaptırılmalıdır. Çocuk vücudu daima diri ve kuvvetli tutulmalıdır. Yiyeceklerine dikkat edilmelidir. Bulaşıcı hastalıkların tedavileri çok çeşitli olmakla beraber penisilin ve doktorun belirleyeceği antibiyotikler ile tedavi uygulanmaktadır. Virüs hastalıkları antibiyotiklerden etkilenmediği için buna karşı doktorun önereceği yöntemler dikkate alınmalıdır. Özel Meltem Hastanesi Dahiliye bölümü uzman doktorları enfeksiyonlara karşı en etkili tedavi yöntemlerini uygulamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:29/01/2014
Okunma Sayısı:9802
Soru sor